İşçilere 922 TL İkramiye Tarihi Açıklandı (4/D ve Kamu İşçileri Taşeron İlave Tediye)

4/D işçilere, kamu işçilerine 2020 yılının kalan döneminde ilave tediye ödemesi yapılacak. Taşeron işçi iken KHK ile kadroya , 4/D statüsüne geçen işçilere ve kamu işçilerine ödeme yapılacak. En az 922 TL 'lik ilave tediye ödemeleri için son bilgiler ve ödeme tarihi haberimizde.

İşçilere 922 TL İkramiye Tarihi Açıklandı (4/D ve Kamu İşçileri Taşeron İlave Tediye)

Kadroya geçen 4/D işçiler ile kamu işçilerine 992 TL ikramiye tarihi.

Yüz binlerce kamu işçisine , 2020 yılının kalan aylarında ilave tediye ödemeleri yapılacak. Yüz binlerce işçiyi ilgilendiren açıklamada işçilere tediye ödemelerinin Aralık ayında yapılacağına yer verildi.

İLAVE TEDİYE NEDİR?

İlave tediye ödemesi: Kamuda çalışan kadrolu işçilere yılda 52 günlük verilen ikramiyedir. Bu ikramiye 4 'e bölünür ve 13 günlük taksitler şeklinde ödemeler yapılıyor. 

KİMLER ALIYOR?

Kadroya geçen 4/D'li işçiler ve kamu işçilerine ilave tediye ödemeleri yapılıyor. Ancak belediye işçileri bu ödemeden faydalanamıyor. Bu işçiler de kendilerine ilave tediye ödenmesini istiyor. 

İLAVE TEDİYE ÖDEME TARİHİ

Kadroya geçen ve 4/D statüsünde olan işçiler ile kamu işçilerine yapılacak ilave tediye ödemelerinin tarihi hakkında Cumhurbaşkanlığı kararı yayımlanmıştı. Yayımlanan Cumhurbaşkanı kararında şu ifadelere yer verildi:

İşçilere 14 Aralık 2020 günü ilave tediye ödemelerinin son taksit ödemesi yapılacak.

NE KADAR ÖDENECEK?

İlave tediye ödemeleri maaşa göre yapılmaktadır. Brüt maaş üzerinden yapılacak ilave tediye ödemelerinde tablo şu şekilde:

VERGİ KESİNTİSİ OLACAK

İkramiyeden vergi kesintisi olmaktadır.  İşte ikramiyeden yapılan vergi kesintileri:

Yüzde 13 SGK işçi primi kesilir.

Yüzde 1 oranında işçi işsizlik primi kesilir.

Yüzde 20 gelir vergisi kesintisi yapılır..

Binde 7,59 Damga Vergisi kesintisi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA