İlk Rekor Zam Haberi Geldi: Taşeronda Kritik Süreç Başlıyor

Taşeronda toplu sözleşme dönemine giriliyor. 1 milyona yakın işçinin maaş zammı, özlük hakları, mali ve sosyal hakları için yapılacak görüşmeler öncesi belediyelerde toplu sözleşmeler başladı. İlk anlaşmada rekor zam geldi.

İlk Rekor Zam Haberi Geldi: Taşeronda Kritik Süreç Başlıyor

Taşeronda toplu sözleşme süreci başlıyor: İlk rekor zam geldi.

Kadroya geçen işçiler için 2020 yılı toplu sözleşme yılı olacak. Sendika ile hükümet , toplu sözleşme zammı için masaya oturacak. Cumhuriyet Gazetesi 'nden Olcay Büyükbaş kaleme aldığı yazısında toplu sözleşme ile ilgili şu ifadelere yer verdi:

1 Nisan 2018 tarihinde belediye şirketlerine aktarılan 497 bin 684 işçiye Yüksek Hakem Kurulu ile verilen 4+4’lük zam dönemi sona eriyor. DİSK’e bağlı Genel-İş Başkanı Remzi Çalışkan, 50 bine yakın işçi için temmuzda masaya oturacaklarını söyledi.

Ekim ayında masaya oturulacak ve yeni zam oranları için görüşmeler başlayacak.

TAŞERONDA BELEDİYELERDEN İLK ZAM HABERİ GELDİ

Taşeron işçiler için ilk zam haberi Bozova Belediyesi 'nden geldi. Hür Belediye İş Sendikası ile Bozova Belediyesi bünyesinde bulunan Bozbel AŞ bünyesinde çalışmakta olan 696 KHK ile çalışmakta işçilere % 45 oranında rekor maaş zammı yapıldı. Bunun yanı sıra taşeron işçileri yakından ilgilendiren tüm sorunların karşılanacağı sözleşme için de hazırlıkların başladığına yer verildi.

 Belediye başkan yardımcısı, sendika başkanı ve diğer yetkililer ile işçilerin de katılımı ile düzenlenen toplantıda Bozova Belediye Başkan Yardımcısı İlhan Ziro , "Belediye başkanımız Suphi Aksoy’un talimatları doğrultusunda belediyemizde taşeron işçi olarak çalışan ve Hür Belediye İş sendikasına bağlı olan işçileri yakında ilgilendiren tüm işçilerimize belediyenin tüm imkanları kullanılarak bin lira gibi maaş artışına gidildi. Ayrıca diğer tüm haklarına da gerekli düzenlemeler yapılmıştır, tüm işçilerimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

İLK ZAM SONRASI YENİ SÜREÇ BAŞLIYOR

İlk zam haberi sonrası taşeronda yeni dönem toplu sözleşme için bekleyiş heyecanlı şekilde devam ediyor. 31 Ekim 'de KHK ile kadroya geçen işçiler için YHK toplu sözleşmesi sona erecek. Bu tarihe kadar toplu sözleşme imzalanacak.

İşçiler , 4+4 zam nedeniyle 2 yıldır enflasyona eziliyor. İşçiler en az seyyanen 1000 TL zam bekliyor. Peki sizce maaş zammı ne kadar olmalı? Seyyanen zam ne kadar olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

TAŞERON HABERLERİ İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN