Hükümetten Son Dakika Taşeron ve Sözleşmeli Personel Açıklaması

Son dakika haberi: TBMM'de devam eden bütçe görüşmelerinde gündem taşeron işçiler, kadroya geçen belediye işçileri ve belediye personelleri oldu.

Hükümetten Son Dakika Taşeron ve Sözleşmeli Personel Açıklaması

Hükümetten taşeron işçi açıklaması.

TBMM'de 2021 yılı bütçe görüşmeleri devam ediyor. Bütçe görüşmeleri devam ederken belediyelerde çalışan sözleşmeli personeller ile taşeron işçiler ve kamu işçilerini ilgilendiren bir son dakika açıklaması geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bütçe görüşmelerinde taşeron ve sözleşmeli personeller konusu gündeme gelirken hükümetten bir açıklama geldi. 

BAKAN KURUM'A SORULDU

Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda söz aldı ve belediye işçileri ve personelleri ile ilgili "Sayın Bakanım, aralık ayının sonu yaklaşıyor. Kamuda çalışan sözleşmeli personellerin uykuları kaçıyor. Özellikle, belediyede çalışanlar 31 Aralık akşamına kadar, belediye başkanları ve belediye meclisi bunların sözleşmelerini yenilemezse işlerinden olacaklar. Belediyeler siyasi kurumlar, aynı şeklide Taşeron Yasası’yla kadroya geçen, kanun hükmünde kararnameyle işçilerimizin birçoğu siyasi sebeplerden belediyelerden çıkartıldılar Adana, Mersin, Ankara, İstanbul, Antalya gibi yerlerde. Bunlar mahkemelerden işe iade kararı almalarına rağmen, belediye başkanları bunları işine döndürmüyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin almış olduğu mahkeme kararı üzerinde belediye başkanları" sorusunu Bakana yönlendirdi. 

BAKAN MURAT KURUM'DAN CEVAP GELDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada söz konusu durumda yaşanan mağduriyetlerle ilgili belediyelerle görüşme yapılacağını söyledi ve "Belediyelerimizde çalışan taşeronlarla alakalı ki kadroya geçtiler bunlar, geri işten atılanların iadesine ilişkin bir mahkeme kararı var, bu da ilgili belediyesince uygulanmıyorsa eğer buna ilişkin… Bizlere iletirseniz biz de belediyelerle o görüşmeleri yapar, inşallah o vatandaşlarımıza da sahip çıkmış oluruz." dedi.

2021 yılı bütçesinin hayırlı olmasını dileyerek sözlerinin sonuna gelen Bakan Kurum, "Ben, tüm mesai arkadaşlarıma, çalışma arkadaşlarıma, gece gündüz bizle şehirlerimizde mücadele eden belediye başkanlarımıza, milletvekillerimize tekrar teşekkür ediyor; bütçemizin vatanımıza milletimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA