Flaş... Taşeronda Maaş Sorunu Büyüyor

Kadroya geçmeleri sonrası maaşlarda iyileştirme yapılmayan taşeron işçiler, seslerinin duyulmasını istiyor. İşçiler , kadro alamayan işçilerden daha az maaş alıyor.

Flaş... Taşeronda Maaş Sorunu Büyüyor

Taşeronda büyük tepki.

Bilindiği üzere OHAL kapsamında yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile kamuda çalışan taşeron işçiler , kadroya alınmış ve 4/D statüsüne getirilmişti. İşçiler kadroya alındı ancak maaşlarında, sosyal haklarında herhangi bir düzenleme yapılmadı. 

Özellikle maaşlarda yapılmayan iyileştirme işçilerin tepkisine neden oluyor. Kadro öncesi daha fazla maaş alan işçiler, kadroya geçtikten sonra , taşeronda kalan işçilerden daha az maaş almaya başladı. 

BELEDİYELERDEN ZAM HABERLERİ

Kadroya geçmeyen taşeron işçiler için belediyeler , sendikalarla toplu sözleşme masasına oturdu. Toplu sözleşmede birçok işçiyi sevindiren zam kararları çıktı. Onlardan bazıları şu şekilde;

Manisa'nın Turgutlu Belediyesi ile Genel-İş Sendikası arasında imzalanan toplu sözleşmede işçilere toplam maaş zammı yüzde 35 olarak açıklandı.

Bolu Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında imzalanan toplu sözleşmede, işçilere yüzde 22,5 'luk maaş zammı çıktı.

Bilecik Pazaryeri İlçe Belediye Başkanlığı ile Belediye-İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı arasında 2020-2022 yılı Toplu İş Sözleşmesi imzalandı ve işçi maaşlarına yüzde 27 maaş zammı çıktı.

Kadın erkek işçiler bu sayfada: TIKLA KATIL

KADROYA GEÇEN İŞÇİLER YHK KARARINA BAĞLI

Kamuya geçen taşeron işçiler ise , kadro öncesi imzalanan YHK karaırna bağlı olarak geçen seneden bu yana yüzde 4 'lük maaş zammı almaya devam ediyor. Enflasyon farkı da alamayan işçiler, kadro alamayan işçilerden daha az maaş alıyor. 

Peki siz ne kadar maaş alıyorsunuz? Kadroya geçemeyen işçilerle aranızda ne kadar maaş farkı var? Aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz.

2*10 yılında toplam enflasyon yüzde 12  gelmiş,  kadroya geçen işçiler ise sadece yüzde 8 maaş zammı almıştı.  İşçiler , açıklanan enflasyon rakamına göre 2019 yılını en az yüzde 4 zararla kapattı.  

İLAVE TEDİYELER 31 OCAK 2020 'DE

Taşerondan kadroya geçen işçiler ile kamu işçilerinin 2020 yılı ilk ilave tediye ödemesi 31 Ocak 2020 günü yapılacak. İlave tediye miktarı için TIKLAYIN

TAŞERON  HABERLERİ İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN...

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN