Erdoğan İmzaladı: Yüz Binlerce İşçiye İkramiye (4/D , Kamu İşçileri İlave Tediye Nedir , Ne Demek?)

Son dakika haberi: Yüz binlerce işçiye yapılacak ikramiye ödemelerinin tarihleri açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan kararda işçilere 29 Ocak 2021 tarihinde ikramiye ödeneceğine yer verildi.

Erdoğan İmzaladı: Yüz Binlerce İşçiye İkramiye (4/D , Kamu İşçileri İlave Tediye Nedir , Ne Demek?)

2021 'de işçilere ödenecek ilave tediye ödemeleri belli oldu.

Yüz binlerce işçiyi yakından ilgilendiren karar resmi Gazete'de yayımlandı. Yayımlanan kararda kamuda çalışan işçilere yapılacak ilave tediye ödemelerinin tarihlerine yer verildi. Her sene Cumhurbaşkanı KArarı ile belirlenen ilave tediye ödeme tarihleri bu sene erken belirlendi ve Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

İşte Cumhurbaşkanı Kararı:

4/7/1956 tarihli ce 6772 sayılı kanun kapsamına giren kurumlarda çalışan işçilere 2021 yılında ,mezkur kanunun 1 inci maddesine göre yapılacak ilave tediyenin birinci yarısının 29 Ocak, diğer yarısının ise 11 Mayıs 2021 tarihinde ödenmesine, 

Söz konusu işçilerin maden işlemelerinin münhasıran yer altı işlerinde çalışanlarına 2021 yılında , aynı kanunun 2 nci maddesine göre ayrıca yapılacak ilave tediyenin tamamının 24 Aralık 2021 tarihinde ödenmesine

6772 sayılı kanunun 4üncü maddesi gereğince karar verilmiştir. 

İLAVE TEDİYE NEDİR?

Kamuda çalışan işçiler her sene 52 günlük ilave tediye ödemesi almaktadır. İşçilere maaşına göre ödeme yapılırken bu ödemeler 4'e bölünüyor ve 13'er günlük taksitler şeklinde ödemeler yapılıyor. 2020 yılındaki ilave tediye tutarı şu şekildeydi: