Belediye 4/D Kamu İşçisi ve Taşeronda Sevindiren Son Dakika Kararı: Yüzde 70 Maaş Zammı Müjdesi

Son dakika haberi: Taşeron, kamu işçisi ve belediye personeli maaşlarına rekor düzeyde zam bir belediyeden geldi.

Belediye 4/D Kamu İşçisi ve Taşeronda Sevindiren Son Dakika Kararı: Yüzde 70 Maaş Zammı Müjdesi

Son dakika : İşçilere rekor zam geldi.

Ordu'nun AK Parti'li Gölköy Belediyesi rekor bir TİS zammına imza attı. Edinilen son dakika bilgilerine göre belediye bünyesinde 2 bin 400 TL olan en düşük işçi maaşına 1700 liraya yakın zamla birlikte en düşük işçi maaşı 4 bin 100 TL'ye yükseltti. 

Sözcü'den İsmail Akduman'ın son dakika olarak aktardığı habere göre, hükümet, işçi ve işveren sendikalarının görüşmesi sonucu 2021 yılı için asgari ücret 2825 TL olarak belirlendi.Asgari ücret zammı sonrası belediyeler en düşük işçi maaşlarını asgari ücret seviyesinin üzerine çıkarırken , CHP’li belediyeler ise en düşük maaşı 3 bin 100 lira olarak açıkladı.

REKOR KIRDI: YÜZDE 70 ZAM GELDİ

2021 yılı için belirlenen asgari ücretin üstünde maaş veren AK Parti’li belediyeler arasında rekor Gölköy Belediyesi'nden geldi. Belediye-İş Sendikası ile Gölköy Belediyesi arasında imzalanan toplu iş sözleşmesine göre personele en az yüzde 70 zam yapıldı.

Gölköy Belediyesi’nde yapılan zamla birlikte 2 bin 400 lira olan en düşük maaş 4 bin 100 lira oldu. Belediye Başkanı Fikri Uludağ, “Çalışanlarımız ne kadar mutlu olursa belediye olarak yapacağımız çalışmalarda o kadar başarılı oluruz” açıklamasında bulundu. 

TAŞERON - KADRO ALAN TAŞERON VE KAMU İŞÇİLERİ

Söz konusu zamla birlikte belediye bünyesindeki endüşük çalışan işçinin maaşı 4100 liraya çıkarıldı. 

Söz konusu zammın diğer belediyelere örnek olması dilekleriyle...