Asgari Ücret Zammı ve Enflasyon Sonrası Taşeron 4/D Kamu İşçileri Maaşları İçin Enflasyon Farkı Açıklaması

Asgari ücret zammı ve enflasyon farkı açıklaması sonrası taşeron 4/D kamu işçilerinin maaşları hakkında resmi ilk açıklama geldi.

Asgari Ücret Zammı ve Enflasyon Sonrası Taşeron 4/D Kamu İşçileri Maaşları İçin Enflasyon Farkı Açıklaması

4/d işçilerin enflasyon farkı için sendika yazısı.

Asgari ücret zammının belli olmasının ardından taşeron ve 4/D'li işçiler ne kadar maaş alacaklarını merak ediyordu. Kadroya geçtikten sonra düşük maaş zammına tabi olan işçiler, yüzde 21 'lik asgari ücret zammı sonrası maaşlarının ne olacağını araştırıyor. Ocak ayında maaş alacak işçiler, bu maaşlarını zamlı alacak ve bu sorunun cevabı ancak bu şekilde netleşmiş olacak. 

2020 yılında 2600 lira , 2500 lira, 2400 lira maaş alan taşeron işçiler ile kamu işçileri var. Ancak bazı işçilerin TİS zammı , 2021 asgari ücretin altında kalıyor. Bununla ilgili Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanlığı'ndan bir resmi yazı yayımlandı. Söz konusu resmi yazıda şu ifadelere yer verildi:

"KAMU TİS ENFLASYON FARKI

2019 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolünün Ücret Zamları başlıklı 2/d fıkrasının ikinci paragrafında “Türkiye İstatistik Kurumunun 2003=100 Temel Yıllı Tüketici Fiyatları Türkiye Geneli Aralık 2020 indeks sayısının, Haziran 2020 indeks sayısına göre değişim oranının %3’ü (üçü) aşması halinde aşan kısmın tamamı, ikinci yıl ikinci altı aynın son günündeki ücrete takip eden ayın birinci (01.01.2021) gününden geçerli olmak üzere ilave edilecektir ” denilmektedir.

Ücret zammı hesabında Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE)’nin esas alındığı bilinmektedir.

Aralık 2020 indeks sayısının, Haziran 2020 indeks sayısına göre değişim oranı %8,37 olarak gerçekleşmiştir.

Buna göre; altı aylık enflasyon %3’ü aştığından dolayı, 31.12.2020 tarihindeki ücretlere 01.01.2021 tarihinden geçerli olmak üzere %5,37 oranında enflasyon farkı ücret zammı olarak ücretlere ilave edilecektir.

Konu ile ilgili Konfederasyonumuz TÜRK-ÎŞ’in Genel Başkanlıklara gönderdiği yazı da bilgi edinilmesi bakımından ekli olarak sunulmuştur.

Bilgilerinizi rica eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz."