4/D Kamu İşçileri ve Taşeronda Örnek Maaş Zammı Kararı Çıktı 2020

Son dakika haberi: Taşeron, kamu işçileri ve 4/D'li işçileri ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. En düşük maaş 4500 TL oldu.

4/D Kamu İşçileri ve Taşeronda Örnek Maaş Zammı Kararı Çıktı 2020

Örnek karar çıktı: Taşeron kadrolu işçi ayrımı kalktı: En düşük maaş 4500 TL oldu.

Taşeron ve kamuya geçen 4/D'li işçiler ile kamu işçilerini ilgilendiren maaş zammı kararı Tuzlukçu Belediyesi'nden geldi. Belediye Başkanı Akbuğa, yaptığı açıklamada en düşük işçi maaşını 4500 TL'ye çıkardıklarını duyururken aynı işi yapıp farklı maaş alan işçilere de değindi ve sevindiren haberi verdi. 

YHK KARARI

Kadroya geçen kamu işçileri, 2018 yılında imzalanan YHK kararına tabi olmuş ve 2020 yılı sonuna kadar geçerli olmuştu. Kasım ayı itibarıyla toplu sözleşmelerin sona ermesi ile belediyelerden toplu sözleşme haberleri gelmeye başladı. 

Konya Tuzlukçu Belediye Başkanı CHP'li Nurettin Akbuğa maaş zammı yaptığı son dakika açıklamasında taşeronda adaletsizliğin yaşandığını ve bunun düzenlendiğini söyleyerek, "Belediyemiz bünyesinde sözleşmeli taşeron işçiler ile kadrolu işçiler sahada aynı işi yapmalarına rağmen maaş konusunda bir adaletsizlik yaşanıyordu. Asgari ücret ve zam belirleme toplantısına işçi temsilcileri, DİSK Genel-İş Sendikası Konya Temsilcisi Mustafa Tamer’in katılımıyla gerçekleştirdik. İşçiler 300 lira zam beklerken biz beklentilerin üzerinde zam yaparak işçilerimizin ücretlerini 4 bin 500 liraya yükselttik. Bununla birlikte bütün işçilerimiz sendikal haklarını elde ederken, aradaki gelir eşitsizliğinin de önüne geçtik." dedi.

"ASGARİ ÜCRET, GEÇİNİLEBİLECEK BİR MAAŞ OLMALI"

Asgari ücretli çalışanlara değinen Akbuğa, "Bugünlerde hükümet, işçi ve işveren temsilcileri asgari ücreti belirlemek üzere toplantılar gerçekleştiriyor. Türkiye'de ekonomik kriz her geçen gün derinleşirken emekçilerin insanca yaşayabileceği bir ücret almaları gerekiyor. Bizim uygulamamızın tüm Türkiye'deki belediyelere örnek olması gerektiğini düşünüyorum. Bir CHP'li olarak sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmetlerimize devam edeceğiz." dedi.

ÖRNEK OLMALIDIR

Taşeron, kadroya geçen 4/D 'li işçiler ve kamu işçileri için alınan bu karar diğer belediyelere, kamuda çalışan işçilere örnek olmalıdır. Siz de aşağıdaki yorum kısmından çalıştığınız kurumu ve mağruiyetlerinizi yazarak bilgi alış veirşinde bulunabilirsiniz.

TAŞERON TİS HABERLERİ İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN