2019 Yılı Muvazzaf Subay Alımı Başvuruları 7 Ekim'de Sona Erecek

Türk Silahlı Kuvvetleri 2019 yılı Dış kaynaktan muvazzaf subay adayı alımı için başvuru işlemleri 7 Ekim 2019 saat 23.59'a kadar devam edecek.

2019 Yılı Muvazzaf Subay Alımı Başvuruları 7 Ekim'de Sona Erecek

2019 Yılı Muvazzaf Subay Alımı Başvuruları 7 Ekim'de Sona Erecek

Türk Silahlı Kuvvetleri 2019 yılı Dış kaynaktan muvazzaf subay adayı alımı için başvuru işlemleri 7 Ekim 2019 saat 23.59'a kadar devam edecek. Milli Savunma Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Personel Temin sayfası üzerinden geçtiğimiz günlerde yapılan resmi duyuruda TSK'ya dış kaynaktan muvazzaf subay adayı alımı yapılacağı, ilgili alım için gerçekleştirilecek sınavların MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı, Kara Harp Okulu Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Bando ve Merasim Komutanlığı'nda uygulanacağı belirtilmişti.  

LİSANS  MEZUNLARINDAN SUBAY ALINACAK

Lisans ve Lisansüstü mezunlarından gerçekleşecek subay adayı alımı için başvuru yapacak adayların başvuru genel şartlarının yanı sıra mezuniyet ve diğer özel şartları da dikkatle incelemesi gerekiyor. Adaylar, MSB'nin personel temin sayfasından başvuru kılavuzuna erişim sağlayabildiği gibi, başvuru sonuçları ve sınav sürecine ilişkin duyuruları da aynı sayfadan kolaylıkla takip edebiliyor.  

SUBAY ALIMI ÖN BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Ön başvuru sürecine ilişkin yapılan resmi duyuruda, "Adaylar ön başvurularını 07 Ekim 2019 (saat 23.59’a kadar) tarihine kadar, https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak çevrimiçi (online) olarak yapacaklardır. Şahsen, posta kanalı ile, dilekçe ile veya diğer şekillerde yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.Adaylar https://personeltemin.msb.gov.tr sitesine girdikten sonra E-devlet şifresi ile başvuru ekranını açacaktır. Ardından başvuru sihirbazı ile ilerleyerek tüm adımları tamamladıktan sonra Tercih Yap ekranına yönlendirilecek buradan ilgili Alımı tıklayarak tercih yapacaktır. Tercih işlemini tamamladıktan sonra “Tercihlerimi Göster” butonuna tıklayarak tercihlerini kontrol edecektir. Tercihlerim sayfasında yer alan tercihler adayın kayıtlı tercihleri olup ayrıca bir kaydetme işlemi yapmayacaktır. Adayların TC Kimlik Numaraları Aday Numarası olarak kullanılacaktır. Başvurunun tamamlanmasını müteakip bütün işlemlerde TC Kimlik Numarası kullanılacaktır. Adaylar bilgilerini ve tercihlerini müracaat tarihinin bitimine kadar güncelleyebilecek, 07 Ekim 2019 saat 23:59’dan sonra sistem üzerinden yapılacak güncellemeler kabul edilmeyecek, bu tarih ve saatten sonra adaylar tarafından yalnızca iletişim bilgileri, MSB Per.Tem.D.Bşk.lığına gönderecekleri ıslak imzalı dilekçe ile güncellenebilecektir." ifadelerine yer verildi.