Trabzonspor'un Yeni Transferi: Ezan Sesi ile Uyanmanın Tarifi Yok

Trabzon, Fransa 'nın Lorient ekibinden Zargo Toure 'yi bu yıl renklerine bağlamıştı. Takım içinde hemen adapte olan Toure, kendisi hakkında merak edilenleri anlattı.

Trabzonspor'un Yeni Transferi: Ezan Sesi ile Uyanmanın Tarifi Yok

Senegal 'de doğduğunu söyleyen ve futbola da burada başladığını söyleyuen Toure, hemen hemen tüm vatandaşları gibi Fransa 'ya gitti ve futbol kariyerine burada şekil verdi. İlk olarak Boulogne, daha sonra Le Havre ve bu takımın ardından da Lorient 'e gelen başarılı oyuncu, kısa süre içinde diğer Avrupa takımlarının dikkatini de çekti. Son durağı olan Lorient 'te de başarılı bir futbol ortaya koyan Toure, buradan bordo mavili ekibimize transfer oldu.

Türkiye 'ye gelmeden önce, daha önce ülkemizde frma giymiş olan İssiar Dia ile bir araya geldiğini ve ondan bilgi aldığını söyleyen 28 yaşındaki stoper, Trabzon formasını giymenin, Trabzon 'da başarılarına bir yenisini eklemenin heyecan verici ve harika bir duygu olduğunu söyledi. Bordo mavlili kulübün kendisine güvendiğini söyleyen Toure, "Antrenörler ve yöneticiler beni destekledi. Ben de onları mahcup etmemek için sabırsızım. Ayrıca gelecek sezon alacağımız sonuçlara göre Şampiyonlar Ligi'ne gitme hayalim var" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde küçük çaplı bir sakatlık geçiren Toure, bu sakatlığını atlattığını ve bu hafta oynanacak olan Alanya karşılaşmasında forma giymek istediğini söyledi. Teknikdirektörün güvenip forma vermesi durumunda sahaya çıkacağını söyleyen Toure, kendisini çok iyi hissettiğini söyledi ve "Avrupa'nın çoğu ülkesinde bilinen ve Türkiye'nin en iyi takımlarından biri olduğu herkes tarafından doğrulanan bir kulüpteyim. Daha önce de söylediğim gibi Türkiye benim ikinci evim." ifadelerini kullandı.

MÜSLÜMANLARIN YAŞADIĞI BİR ÜLKEDE NEFES ALMAK HUZUR VERİYOR

Müslüman olduğunu, söyleyen Toure, çevresinde müslümanların olmasından ve müslüman bir ülkede olmaktan çok mutlu olduğunu söyledi. İşindne ekalan vakitlerde namazını aksatmadığını söyleyen Toure, "Ezan sesi Allah'ın çağrısı olduğu için bir Müslüman için vazgeçilmezdir. Sabah onunla uyanmanın tarifi yok" ifadelerini kullandı.

Kamubulteni.com | Ankara