Şenol Güneş Norveç Maçı Öncesi Açıklama Yaptı: "İman Gücümüzü Kullanacağız"

27 Mart 2021 günü saat 20.00'da başlayacak Norveç karşılaşması öncesi önemli açıklama geldi. Şenol Güneş, TRT 1'de yayınlanacak karşılaşma öncesi açıklama yaptı.

Şenol Güneş Norveç Maçı Öncesi Açıklama Yaptı: "İman Gücümüzü Kullanacağız"

Şenol Güneş: İman gücümüzü kullanacağız.

Nu akşam Norveç ile karşı karşıya gelecek milli takımda teknik direktör Şenol Güneş bir basın toplantısı düzenledi. İspanya'da Malaga'da oynanack karşılaşma öncesi basın toplantısı düzenleyen Güneş,  "Gruptaki ikinci maçımızı Norveç’le Malaga’da oynayacağız. Bizim için İstanbul’daki maçtan sonra buraya gelmek, iklim olarak farklı bir dünyaya gelmek gibi oldu. İnsanlar plajlarda insanları görüyoruz, denizde tatil yapıyorlar. Bir gün önce de Olimpiyat’ta kar yağıyordu. Güçlü bir takımla oynayacağız. Norveç güçlü bir takım. Norveç’in son yıllarda yükselen bir değeri var. Genç, çok yetenekli, dünya çapında oyuncularını piyasaya sürdüler. Takım oyununu iyi oynuyorlar, fizik gücünü iyi kullanıyorlar. Hücumdaki oyuncularının bireysel özellikleriyle sonuç alabilecek bir takım. Kıran kırana maç olacaktır. Hollanda maçı ne kadar önemliyse, bu maç da o kadar önemli olacak. Hollanda galibiyeti sonrası buradan alacağımız sonuç yarıştaki avantajlarımı daha artırabilir. Bunun için çok çalışmamız gerekiyor. Zorluklarını biliyoruz. Gücümüzün var olduğunu her zaman söyledik. Bütün zorlukları aşarak bir yere geleceğiz."  dedi.

4 FUTBOLCU YOK

Güneş, karşılaşmaya 4 eksikle çıkacaklarını söyledi ve  "Kampın ilk gününde İrfan Can ve Nazım çıkmak zorundaydı. Daha sonra Zeki çıktı. Merih de düzelmediği için toplam 4 oyuncumuz yok. Burada olanlar arasında da 1-2 sorunumuz var. Şartlar ne olursa olsun sahaya çıkacak oyuncularımızın yürekten ülkemizi iyi temsil edeceğini, kendilerine ait futbol değerlerini ortaya koyacağını ve ülkenin beklentisine cevap vereceğini düşünüyorum. İnşallah düşündüğümüz sonucu da alırız" dedi.

ŞANSSIZ BİR TAKIMIZ: "İMAN GÜCÜMÜZÜ KULLANACAĞIZ"

Deneyimli teknik adam açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Bazen önünüze çıkan sorunlar, engeller, aştığınız zaman sizin lehinize olur. Üst üste 2 güçlü rakiple oynayacağız. Daha önce de benzer şeyleri yaşadık. Rakibimiz de Cebelitarık ile maçları olduğu için yarım saatlik yolda kampa girdi. Bizi bekliyor. Bana göre bunlar doğru şeyler değil. Fiziksel olarak güçlü bir rakibe karşı oynadık, seyahat yaptık. Rakibimiz de daha güçsüz bir takıma karşı oynadı. Onlar da maçın ciddiyetini biliyor. Biz de hem fizik hem moral hem de iman gücümüzü kullanacağız.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA