Galatasaray'ın Neden Forvet Alamadığı Belli Oldu

Galatasaray, transfer sezonunu tatsız tamamladı. Gomis 'in yerine forvet almayan sarı kırmızılı ekibe tepki büyük. Edinilen son dakika bilgilerine göre yeni forvet alınmamasının nedeninin bir hesap hatası olduğu belirtildi.

Galatasaray'ın Neden Forvet Alamadığı Belli Oldu

Galatasaray'ın forvet mevkisine transfer yapamama nedeni açıklandı.

Habertürk 'e bir yazı yazan Serdar Ali Çelikler, sarı kırmızılı ekibin finans biriminin yaptığı bir hesap hatası sonucu forvet oyuncusu transferinin gerçekleşemediğini söyledi.

Habertürk 'te yayımlanan yazıda Gomis 'in yerine sarı kırmızılı kulübe yeni forvet gelmediğinin altı çizilerek, "31 Ağustos'ta sona eren transfer dönemine ilişkin akılda kalan ilginç olaylardan biri de Galatasaray'ın satılan Bafetimbi Gomis yerine hiçbir santrfor almadan transferi kapatmasıydı. 400 bin euro bedelle Ömer Bayram alındı ancak golcü transferi yapılamadı" ifadelerini kullandı.

O gündne bu yana birçok söylentinin olduğunu söyleyen Çelikler, "Genek olarak, "Emre Akbaba'ya 4 milyon euro verdik para kalmadı" diye duyumlar gelse de konuyla ilgili en ciddi iddiayı Tayfun Bayındır dile getirdi.

Milliyet Spor Müdürü Bayındır, CNN Türk'teki 'Pazar Akşamı Futbol' adlı programda şunları söyledi: "Aslında Galatasaray, Andreas Cornelius ile anlaşmış ve 31 Ağustos günü bu oyuncuyu açıklamak üzere hazırlıklarını yapmıştı. Ancak öğle saatlerine doğru finans birimi, yönetim ile görüşerek; bir takım yanlış hesaplamalar yapıldığını ve aslen 450 bin Euro'dan fazla bir para ödenmesi halinde FFP kurallarının aşılacağını bildirdi. Bunun üzerine anlaşma bozuldu ve Cornelius da aynı gün akşam saatlerinde Fransız Bordeux takımına imza attı.."

Habertürk 'te yayımlanan yazının devamı ise şu şekilde;

"Yani Galatasaray finans birimi, yönetime önce FFP kısıtlamaları içinde bir miktar para harcanabileceğini bildirmiş; bunun üzerine Cornelius ile anlaşılmış. Ancak son bir hesaplama yapıldığı esnada aslen harcanabilecek rakamın sadece 450 bin euro olduğu bildirilmiş. Cornelius transferi yatmış. Transfer ekibi de haliyle bu duruma tepki göstermiş. Son bir gayretle Vagner Love için yapılan girişimlerde de Beşiktaş 450 bin euroya "hayır" yanıtını verince, 400 bin euroya sol bek Ömer Bayram alınmış ve transfer mecburen kapatılmış.

2 Eylül Pazar gecesi programda söylenen bu iddia anında sosyal medyada yayılmasına karşın henüz aksi yönde bir ifade gelmemesi üzerine Tayfun Bayındır'ı aradım ve dile getirdiği bilgileri yazmak istediğimi belirttim. Tesadüf bu ya aynı gün bir başka arkadaşım benzer bir iddiayı dile getirince de yazmak istedim.

Özetle Galatasaray'ın transferde son anda santrforsuz kalmasının aslında bir takım hesaplama hatalarından kaynaklandığı dilden dile yayılır oldu. Hatta bazı muhabir dostlar benzer bilgileri sosyal medya hesaplarından paylaşmışlar. Konuyla ilgili gelişmeleri hep birlikte göreceğiz."

Kamubulteni.com | Ankara