Fifa Yılın Futbolcusu, 2019 Yılının En İyi Golü (Puskas), 2019 Fifa En İyi Teknik Direktörü ve Fifa Yılın 11'i Belli Oldu

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FİFA) , 2019 yılının en iyi futbolcusu ve en iyi ilk 11'ini belirledi. FİFA tarafından belirlenen en iyi kadın teknik direktör, en iyi teknik direktör,  en iyi kadın futbolcu, en iyi gol, en iyi futbolcu, fair play ödülü ve yılın en iyi 11'i belli oldu. FİFA'nın geleneksel enler listesi belli oldu. 2019 yılının en iyi futbolcusu Lionel Messi olurken, en iyi kaleci Alisson Becker, fifa yılın golü ise Debrecen forması giyen Daniel Zsori'nin oldu.

Fifa Yılın Futbolcusu, 2019 Yılının En İyi Golü (Puskas), 2019 Fifa En İyi Teknik Direktörü ve Fifa Yılın 11'i Belli Oldu

Fifa Yılın Futbolcusu ve Fifa Yılın 11'i Belli Oldu

Futbolda 2019 yılının en iyileri belli oldu. 2019 fifa Yılın en iyi erkek futbolcusu ödülünü daha önce bu ödülü defalarca kazanmış olan Barcelona'nın Arjantinli süper yıldızı Lionel Messi kazanırken, Liverpool ile harika bir sezon geçiren Klopp yılın en iyi teknik direktörü seçildi.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FİFA) , 2019 yılının en iyi futbolcusu ve en iyi ilk 11'ini belirledi. FİFA tarafından belirlenen en iyi kadın teknik direktör, en iyi teknik direktör,  en iyi kadın futbolcu, en iyi gol, en iyi futbolcu, fair play ödülü ve yılın en iyi 11'i belli oldu. FİFA'nın geleneksel enler listesi belli oldu.

Yılın Teknik Direktörü! İngiliz devi Liverpool ile UEFA Şampiyonlar Ligi kupasına erişen Alman teknik direktör Jürgen Klopp, Manchester City Teknik Direktörü Guardiola ve Tottenham Teknik Direktörü Pochettino'yu geçerek erkek futbolunda yılın en başarılı ismi seçildi. Kadın futbol teknik direktör ödülünü ise ABD Milli takımını çalıştıran Jill Ellis aldı. Liverpool'un kalecisi Becker, 2019 yılının en iyi erkek kalecisi olurken, Maceristan liginde Debrecen forması giyen Daniel Zsori 2019 yılı FİFA Puskas Ödülü (en iyi gol) sahibi oldu.

2019 yılının en iyi futbolcusu Lionel Messi olurken, en iyi kaleci Alisson Becker, fifa yılın golü ise Debrecen forması giyen Daniel Zsori'nin oldu.  2019 yılının en iyi teknik direktörü Jurgen Klopp , en iyi kadın futbolcusu Megan Rapinoe oldu.  Yılın İlk 11'indeki isimler ise şu şekilde:  Alissson, Sergio Ramos, De Ligt, Van Dijk, Marcelo, Modric, Hazard, De Jong, Lionel Messi, Cristano Ronaldo, Mbappe

2019 yılının en iyi 11'i

Kaleci: Alisson Becker (Liverpool/Brezilya)
Savunma: Virgil van Dijk (Liverpool/Hollanda), Matthijs de Ligt (Juventus/Hollanda), Sergio Ramos (Real Madrid/İspanya), Marcelo (Real Madrid/Brezilya)
Orta saha: Luka Modric (Real Madrid/Hırvatistan), Frenkie de Jong (Barcelona/Hollanda), Eden Hazard (Chelsea/Belçika)
Forvet: Kylian Mbappe (PSG/Fransa), Lionel Messi (Barcelona/Arjantin), Cristiano Ronaldo (Juventus/Portekiz)