Erdoğan'dan EURO 2024 Açıklaması: Önemsemedim, Masraftan Kurtulduk

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, düzenlediği basın toplantısında EURO 2024 'ün Türkiye'ye verilmemesini değerlendirdi ve çok önemsemediğini söyledi.

Erdoğan'dan EURO 2024 Açıklaması: Önemsemedim, Masraftan Kurtulduk

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya ziyareti sonrası basın mensupları ile bir araya geldi ve gündeme ilişkin konuları değerlendirdi.

Düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin de sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, EURO 2024 'ün Türkiye'ye verilmemesini değerlendirdi. Erdoğan açıklamasında EURO 2024'ün Türkiye 'ye verilmemesini önemsemediğini söyledi. 

Masraftan kurtulduklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

Açık konuşayım. Çok da önemsemedim. Bu hep böyle dönüyor. İki dünya kupasını veriyorsun, bir Avrupa kupasını veriyorsun. Aynı ülkede bunu yapıyorsun. Türkiye'ye gelince şöyle böyle diyorsun. Tesis ise bizim şu anda Almanlardan geri kalan bir halimiz yok. Çok modern ve kilometre olarak çok daha iyi tesislerimiz var. Hayırlı olsun. Neticede masraftan kurtulmuş olduk.

IMF AÇIKLAMASI

Erdoğan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Gülünç. BM'de yaptığımız konuşma ortada. Borç aldıysak nereden almışız, bunu da söylesin. Bizim bu tür ziyaretlerde maksadımız, yabancı yatırımları ülkelerimize çekmek. Kaldı ki, biz görevi devraldığımızda hatırlarsanız Türkiye'nin IMF'e 23.5 milyar dolar borcu vardı. Geçmişte CHP'nin de koalisyon ortağı olduğu dönemlerin bir borç yüküydü o. Bizim dönemimizde sıfırlandı. Bizim IMF ile şu an herhangi bir işimiz olamaz. Biz şu anda ülkemizdeki durumu zaten toparlamaya başladık. Çok kısa zamanda bu sıkıntıyı atlatacağız, 2019'a da çok daha ciddi, çok daha farklı bir şekilde gireceğiz."

Kamubulteni.com  | Ankara