Üniversiteye Koruma ve Güvenlik Görevlisi Büro Personeli Alımı

Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, koruma ve güvenlik görevlisi, büro personeli, destek personeli, hemşire, tekniker, teknisyen, psikolog ve sosyal çalışmacı olmak üzere 38 sözleşmeli personel alımı yapacak.

Üniversiteye Koruma ve Güvenlik Görevlisi Büro Personeli Alımı

Adana Alparslan Türkeş Üniversitesi, farklı kadrolarda toplamda 38 sözleşmeli personel alımı için ilana çıktı. Başvurular için en az ortaöğretim mezunu olma şartı bulunuyor. Başvurular 8 Mart itibariyle başlamış olup 22 Mart 2022’de sona erecektir. Başvurular şahsen veya posta yolu ile yapılacaktır.

KPSS Şartı Olacak Mı?

Başvurular için KPSS şartı aranıyor. Büro personeli, koruma ve güvenlik görevlisi ve tekniker kadrosuna başvuracak adaylar KPSS P93 puan türüyle başvuru yapabilecek. Hemşire, psikolog ve sosyal çalışmacı kadroları için KPSS  P3 puan türü baz alınacak. Destek personeli ve teknisyen kadrosu için ise KPSS P94 puan şartı bulunuyor.

Adaylar başvurularını 2020 KPSS ile yapacak ve başvuru yapabilmek ilgili puan türünden 60 ve üzeri alma şartı bulunuyor.

Kadro dağılımı nasıl olacak

  • Büro Personeli, Ön lisans, 5 personel
  • Destek Personeli, Ortaöğretim, 8 personel
  • Koruma ve Güvenlik Görevlisi, Ön lisans, 10 personel
  • Hemşire, Lisans, 2 personel
  • Psikolog, Lisans, 1 personel
  • Sosyal Çalışmacı, Lisans, 1 personel
  • Tekniker, Ön lisans, 4 personel
  • Teknisyen, Ortaöğretim, 4 personel

Başvuru Genel Şartları

1- Başvuracak adaylarda yukarıda belirtilen özel şartlar ile 657 sayılı Kanunun 48. maddesinde belirtilen genel şartlar aranır.

a-) Türk Vatandaşı olmak,

b-) Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

c-) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak.

d-) Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış veya muaf olmak veya askerlik yükümlülüğü bulunmamak.

e-) 657 sayılı Kanunun 53 üncü madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,

2- Başvuracak adaylardan Lisans mezunları için 2020 KPSS (B) grubu KPSS (P3) puanı, Ön lisans mezunları için 2020 KPSS(B) grubu KPSS (P93) puanı ve Ortaöğretim mezunları için 2020 KPSS (B) grubu KPSS (P94) puan türlerinden en az 60 ve üzeri puan almak.

3- Çeşitli KHK ile kamu görevinden çıkarılanlar başvuruda bulunamazlar.

4- Başvuracak adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4 (B) maddesinin "Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler" hükmü gereğince halen kamu kurumunda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4 (B) maddesine göre sözleşmeli personel olarak çalışanlar Üniversitemiz ilanına aynı unvanda başvuru yapamaz Ancak ilgili mevzuat gereğince usule uygun olarak istifa edip 1 (bir) yıllık süre şartına tabi tutulmadan istihdam edilebilecek olanlar bu durumu belgelendirmek koşulu ile ilana başvuru yapabileceklerdir. Aksi takdirde bu maddeye aykırı durumu tespit edilenlerin atamaları yapılmayacaktır. (Sözleşme imzalama aşamasında ilgili belgenin ibrazı istenecektir.)

5- Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.

İstenen Belgeler

1) Fotoğraflı Başvuru Formu (Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Personel Daire Başkanlığının web adresinde ilan edilecek olan Başvuru Formu bilgisayar ortamında eksiksiz doldurulacaktır)

2) 2020 KPSS (B) Sınav Sonuç Belgesi (Sonuç belgesi ÖSYM kayıtları ile kontrol edilecektir.)

3) Mezuniyet Belgesi (Diploma ön ve arka yüzü fotokopisi veya e-Devletten alınan kare kodlu çıktısı kabul edilir)

4) Askerlik Durum Belgesi (e-Devletten alınan kare kodlu belgeler kabul edilir.)

5) Adli Sicil Belgesi (e-Devletten alınan kare kodlu belgeler kabul edilir.)

6) Nüfus Cüzdanı / T.C. Kimlik Kartı fotokopisi

7) Koruma ve Güvenlik Görevlisi pozisyonuna başvuracak adaylardan özel güvenlik kimlik kartının aslı veya aslı gibidir onaylı fotokopisi. (Özel güvenlik kimlik kartına sahip olmak.) (Özel güvenlik kimlik kartının belge teslim tarihinden itibaren en az 6 ay geçerlilik süresi olmak.)

8) Alanında çalışma şartı istenilen pozisyonlar için meslek kodunu gösterir SGK hizmet dökümü. (EDevlet SGK Tescil ve Hizmet Dökümü sayfasından alınan barkodlu belge)

Başvuru Yeri: Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğü Personel Daire Başkanlığı Balcalı Mah. Çatalan Cad. No:201/1 01250 Sarıçam / ADANA