TÜRKAK Personel Alımı Başvurular Başladı

Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) sözlü sınavla ortaöğretim ve ön lisans 11 personel alımı başvuruları başladı.

TÜRKAK Personel Alımı Başvurular Başladı

TÜRKAK tarafından 3 (üç) İdari Personel pozisyonuna, 3 (üç) Koruma ve Güvenlik Görevlisi pozisyonuna ve 5 (beş) Destek Personeli (hizmetli) pozisyonuna olmak üzere toplam 11 personel alınacaktır.

Başvuru ortak şartları arasında Personel alımı yapılacak tüm pozisyonlar için geçerli olmak üzere; 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48/A maddesinde sayılan genel şartları taşımak gerekiyor.

KPSS ve Eğitim Şartı

Başvuru yapan adaylar kuruma KPSS puanlarıyla başvuru yapabilecektir. Başvurular için 2020 KPSS puanları baz alınacak

İdari Personel Ön Lisans Mezunu, 2 Kadro

Muhasebe, Bilgisayar Destekli Muhasebe, Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları ön lisans programlarının birinden mezun olmak ve KPSS P93 puan türünden 70 ve üzeri puan almak.

İdari Personel Ön Lisans Mezunu, 1 Kadro

Bilgisayar ve Enformasyon Sistemleri, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Bilgisayar Teknolojileri ve Yönetimi, Bilgisayar Teknolojisi, Bilgisayar Donanımı, Bilgisayar Teknolojileri ve Bilişim Sistemleri, Muhabere ve Elektronik Bilgi Sistemleri ön lisans programlarının birinden mezun olmak ve KPSS P93 puan türünden 70 ve üzeri puan almak.

Koruma ve Güvenlik Görevlisi Ön Lisans, 3 Kadro

Güvenlik, Güvenlik Bilimleri, Güvenlik ve Koruma, Kamu Güvenlik ve Asayişin Sağlanması, Özel Güvenlik ve Koruma, Savunma ve Güvenlik ön lisans programlarının birinden mezun olmak ve KPSS P93 puan türünden 70 ve üzeri puan almak.

Destek Personeli, 5 Kadro

Ortaöğretim (lise) kurumlarının herhangi bir alanından mezun olmak ve KPSS P94 puan türünden 70 ve üzeri puan almak

Başvuru Tarihleri

Başvurular 4 Mart itibariyle başlamış olup son başvuru tarihi 20 Mart 2022’dir. Başvurular; e-Devlet üzerinden Türk Akreditasyon Kurumu-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı “https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/” adresi üzerinden yapılacaktır.

Başvuru Özel Şartları

İdari Personel pozisyonu için özel koşullar:
a) Belirtilmiş öğrenim programlarından veya bunlara denk olduğu Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt içi ve yurt dışı programlardan mezun olmak,
b) Giriş sınavının son başvuru tarihi itibarıyla geçerliliği bulunan 2020 yılına ait Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS (B) Ön Lisans), KPSS puan türünden asgari 70 ve üzerinde puan almış olmak,
c) Görevini yapmasına engel olabilecek sağlık sorunu bulunmamak.


Koruma ve Güvenlik Görevlisi için ilave koşullar:
a) Belirtilmiş öğrenim programlarından veya bunlara denk olduğu Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt içi ve yurt dışı programlardan mezun olmak,
b) Giriş sınavının son başvuru tarihi itibarıyla geçerliliği bulunan 2020 yılına ait Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS (B) Ön Lisans), KPSS puan türünden asgari 70 ve üzerinde puan almış olmak.
c) Son başvuru tarihi itibariyle geçerlilik süresi dolmamış silahlı/silahsız özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmak, özel güvenlik sertifikası ve kimlik kartının son başvuru tarihi itibarıyla en az 6 ay süreyle geçerliliğinin olması, (asıl listeye giren adayların atama için bu belgeyi ibraz edecekleri zaman belgenin geçerlilik süresinin dolmamış olması gerekir.),
d)10/06/2004 tarihli ve 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun 10 uncu maddesinde yer alan şartları taşıyor olmak,
e) Koruma ve güvenlik görevini yapmaya engel olacak sağlık sorunu bulunmamak,
f) Vardiyalı çalışmaya engel durumu bulunmamak.

Destek Personeli (Hizmetli) pozisyonu için ilave koşullar:
a) Ortaöğretim (lise) kurumlarının herhangi bir alanından mezun olmak,
b) Giriş sınavının son başvuru tarihi itibarıyla geçerliliği bulunan 2020 yılına ait Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS (B) Ortaöğretim), KPSS puan türünden asgari 70 ve üzerinde puan almış olmak..
c) Görevini yapmasına engel olabilecek sağlık sorunu bulunmamak,

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /