Ticaret Bakanlığı KPSS Puanıyla 80 Personel Alım İlanı Yayımlandı

Ticaret Bakanlığı, Ticaret Uzman Yardımcısı kadrosuna sınav için KPSS ile 80 personel alımı ilanı yayımladı.

Ticaret Bakanlığı KPSS Puanıyla 80 Personel Alım İlanı Yayımlandı

Yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı sınavla alınacak adaylar için KPSS başarı sırasına göre adaylar sınava çağırılacaktır. Ticaret Uzman Yardımcısı kadrosunda istihdam edilecek bu personel kadroları lisans mezunları arasında seçilecektir.

Başvuru Tarihi ve Şekli

Adaylar başvurularını dijital ortamda 5-15 Nisan 2022 tarihleri arasında yapabilecektir. Sınava katılmak isteyen adaylar, e-devlet (Ticaret Bakanlığı / Kariyer kapısı) ve Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden başvurularını yapabilecektir.

KPSS Şartı Var mı?

Adaylar ÖSYM tarafından yapılan KPSS’den aşağıdaki tabloda belirtilen puan türlerinden 70 ve üzeri puanlarla başvuru yapabilecektir.

Alım Yapılacak Kadrolar

Başvuru Koşulları

  1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,
  2. Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak (01.01.1987 ve daha sonra doğanlar başvurabilecektir.),
  3. En az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının siyasal bilgiler, hukuk, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme ve mühendislik fakülteleri ile diğer fakültelerin yukarıda belirtilen bölümlerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki öğretim kurumlarının yukarıda belirtilen bölümlerinden mezun olmak, (Adayların, söz konusu bölümlere denk sayılan bölümlerden mezun olmaları halinde YÖK tarafından onaylanmış denklik belgelerini jpeg formatında tarayarak müracaatları sırasında Bakanlığımız internet sitesinden ulaşacakları talep formuna eklemeleri gerekmektedir.),
  4. Yazılı sınav tarihinde geçerli ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından, yukarıdaki tabloda belirtilen ilgili KPSS puan türünden 70 ve üzeri puan almak,
  5. Son başvuru tarihi itibarıyla son iki yıl içinde Almanca, Fransızca ve İngilizce dillerinin birinden YDS/e-YDS’den en az (C) seviyesinde puan almış olmak veya dil yeterliliği bakımından bunlara denkliği ÖSYM tarafından kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan belgeye sahip olmak.
  6. Başvuru yapacak adaylardan 100 TL sınav ücreti tahsil edilecek olup sınav ücretini yatırmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Sınav ücretini yatırıp da yazılı sınava katılmaya hak kazanamayan adaylara yatırdıkları tutar iade edilecektir. Sınav ücretinin yatırılacağı banka ve hesap numarasına ilişkin hususlar Bakanlığımız web sayfasından ayrıca ilan edilecektir.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /