Ticaret Bakanlığı 174 Büro Personeli Alımı Başladı İşte Şartlar

Ticaret Bakanlığı tarafından merkezde ve taşra teşkilatlarında istihdam edilmek üzere toplamda 174 büro personeli alımı başladı. Kimler başvuru yapabilir bu kadrolara, yaş şartı var mı?

Ticaret Bakanlığı 174 Büro Personeli Alımı Başladı İşte Şartlar

Ticaret Bakanlığı tarafından duyurusu yapılan 174 büro personeli alımları için başvurular bugün başlıyor. Merkez ve taşralarda istihdam edilecek bu personeller ön lisans ve lisans mezunlarının başvuru yapabileceği kadrola olmuştur. Adaylar kadrolara atanmak için sınava girecek.

Kadro Dağılımı Nasıl Olacak

Merkez Ankara, 10 personel

Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü, 157 personel

Ticaret İl Müdürlüğü, 7 personel

Gümrük ve Dış Ticaret Müdürlüğü ile Ticaret İl Müdürlüğü illere göre kadro dağılımını gösterir tablo haberimizin sonunda yer alacaktır.

KPSS Şartı Var mı?

Adaylar KPSS puan sırası esas alınmak suretiyle büro personeli kadrolarına alınacaktır. Başvurular için 2020 KPSS puanları baz alınacak ve bu puanlarla adaylar başvuru yapabilecektir. Gümrük ve Dış Ticaret Müdürlüğü ile Ticaret İl Müdürlüğü kadrolarına başvurabilmek için 2020 KPSS P3 puan türünden Merkez Ankara kadrosuna başvurmak için ise 2020 KPSS P93 puan türünden 70 ve üzeri puan almak gerekiyor.

Eğitim Şartı?

Merkez kadrosunu için;

 En az iki yıllık eğitim veren ve yüksekokulların büro yönetimi ve yönetici asistanlığı bölümünden ya da denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının belirtilen bölümünden mezun olmak,

Gümrük ve Dış Ticaret Müdürlüğü ile Ticaret İl Müdürlüğü için;

En az dört yıllık eğitim veren fakülte ve yüksekokulların hukuk, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler, iktisat, ekonomi, kamu yönetimi, siyaset bilimi ve kamu yönetimi, işletme, maliye, ekonometri, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, istatistik, uluslararası ticaret ve lojistik, uluslararası ticaret ve işletmecilik, uluslararası ticaret ve finans, finans ve bankacılık, gümrük işletme, muhasebe ve finans yönetimi bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının yukarıda belirtilen bölümlerinden mezun olmak, gerekiyor.

Sınav Başvuru Tarihi ve Şekli:

Başvurular dijital ortamda Başvurular dijital ortamda 15.03.2022-22.03.2022 tarihleri arasında son başvuru tarihi itibarıyla saat 17:00’a kadar alınacaktır. Sınava başvurmak isteyen adaylar, Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden başvurularını gerçekleştirecektir.

İllere Göre Kadro Dağılımı

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /