Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Personel Alımı Başvuruları Başladı

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne 9 sözleşmeli kamu personeli alımı için başvurular 16-27 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek.Pilot, Havacılık Sertifikasyon Uzmanı ve Havacılık Simülatör Uzmanı unvanları için gerçekleşecek personel alımına dair detaylar ve çok daha fazlası bu haberimizde.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Personel Alımı Başvuruları Başladı

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Personel Alımı Başvuruları Başladı

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne 9 sözleşmeli kamu personeli alımı için başvurular 16-27 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek.

İLKOKUL MEZUNLARI, ORTAÖĞRETİM VE ÖNLİSANS DÜZEYİNDEN YENİ İŞ HABERLERİ YAYIMLANDI. KADIN-ERKEK ADAYLARLA TANIŞMAK , BİLGİ ALIŞVERİŞİNDE BULUNMAK VE SON DAKİKA HABERLERİNE GÖZ ATMAK İÇİN TIKLA.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından konuya dair yapılan bilgilendirmede, "Genel Müdürlüğümüze, 6/6/1978 tarih ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulmuş olan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ekli 1 sayılı cetvelinde bulunan sözleşmeli personel pozisyon unvanlarından Pilot, Havacılık Sertifikasyon Uzmanı ve Havacılık Simülatör Uzmanı pozisyonlarına personel alınacaktır." ifadelerine yer verilirken adaylarda aranacak şartlar şu şekilde açıklanmıştı: 

BAŞVURU SÜRECİ VE GEREKLİ BELGELER

Başvuru işlemleri http://web.shgm.gov.tr/tr/genel-duyurular/ adresinden temin edilecek başvuru formunun doldurulmasıyla yapılacak. Adaylardan başvuru esnasında T.C. kimlik numarası yazılı beyanı, diploma, adli sicil beyanı, görevini yapmasına engel herhangi bir sağlık sorunu olmadığına dair yazılı beyan, alınan eğitimlere dair sertifika örnekleri, sağlık sertifikası ve uçuş kayıt defterinin son 2 sayfasının fotokopisi talep edilecek. Başvuru işlemleriyle ilgili yapılan resmi bilgilendirmede, "Adaylar, Genel Müdürlüğümüzün İnternet adresinde (www.shgm.gov.tr) yer alan başvuru ekranından elektronik ortamda 16/12/2019 – 27/12/2019 tarihleri arasında başvuru yapabilirler.Güvenlik soruşturması olumsuz neticelenen ve/veya başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya eksik evrak verdiği sonradan tespit edilenler ile istenilen belgeleri ibraz edemeyenlerin müracaatları geçersiz sayılacak, yerleştirmeleri yapılmış olsa dahi iptal edilecektir. Bu durumdaki adaylar hakkında genel hükümlere göre yasal işlem yapılacaktır.Genel Müdürlüğümüz tarafından belirtilen nitelikte personel alımı ile ilgili her türlü duyuru Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü http://web.shgm.gov.tr/tr/genel-duyurular/ web adresinde yayımlanacaktır.Başvuru sahiplerince, başvuru işlemlerinin başlamasından Genel Müdürlük tarafından göreve başlatmaya ilişkin tebligat işlemleri tamamlanıncaya kadar herhangi bir hak veya alacak talebinde bulunulamaz." denildi.