İKM, Katip ve Mübaşir Alımı Sayıları Hakkında Son Dakika Bilgisi

Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada bu ay personel alımı için ilana çıkılacağına yer verildi. Peki İKM, katip ve mübaşir kadrolarına kaç alım yapılacak? İşte detaylar ve alınan son bilgiler.

İKM, Katip ve Mübaşir Alımı Sayıları Hakkında Son Dakika Bilgisi

Adalet Bakanlığı İKM, katip ve mübaşir alımı sayısı hakkında son dakika bilgisi.

Adalet Bakanlığı kamu personeli alımı bu ay içinde olacak. En az lise mezunu adaylar arasından yapılacak kamu personeli alımı için açıklama Bakan Gül'den geldi. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül katıldığı programda yaptığı açıklamada “İnsan kaynakları kapasitemizin güçlendirilmesi için çalışmalarımız yeni yılda da hız kesmeden devam edecek. Bu ay sözleşmeli personel ve sürekli işçi alımını duyurup, bu yıl içerisinde göreve başlamalarını sağlayacağız. Sizlerin ihtiyaç ve beklentilerinizi dikkate alan bir personel rejimini önemsiyoruz.” ifadeleri ile personel alımı müjdesini kamuoyu ile paylaşdı. Bu açıklama sonrası alım bekleyen binlerce kişi mülakat aşamaları için çalışmalarını hızlandırdı.

İLAN BU AY GELİYOR-İŞTE BEKLENEN ALIMLAR

Adalet Bakanlığı personel alımı ilanının bu ay yayımlanacak olması ile birlikte adaylar hangi kadroya kaç alım yapılacağını araştırmaya başladı. Edinilen bilgilere göre alım beklenen sayılar şu şekilde:

İnfaz koruma memuru kadrosuna 5 ile 6 bin arasında,

Zabıt katibi kadrosuna 2500-3000 civarında,

Mübaşir 600 civarında.

Memur alımı telegram grubumuza katılmak için TIKLAYIN