Diyanet 5 Bin Kamu Personel Alımı Başvurusu Başladı (Kuran Kursu Öğreticisi, İmam-Hatip Müezzin Kayyım Sinav.diyanet)

Diyanet İşleri Başkanlığı, 81 şehirdeki taşra teşkilatında istihdam etmek üzere sözleşmeli kamu personeli alımı yapacağını duyurdu. İlana başvurular bugünden itibaren alınmaya başlanacak. İşte alım yapılan kadrolar, başvuru bilgileri ve sinav.diyanet başvuru sayfası.

Diyanet 5 Bin Kamu Personel Alımı Başvurusu Başladı (Kuran Kursu Öğreticisi, İmam-Hatip Müezzin Kayyım Sinav.diyanet)

Diyanet 5 bin personel alımı başvurusu.

Diyanet İşleri Başkanlığı,  en az lise mezunları arasından kamu personeli alımı yapacağını duyurdu. KPSS 50 puan şartı ile farklı kadrolara yapılacak kamu personeli alımında başvurular bugünden itibaren alınmaya başlayacak. 

Diyanetin Taşra Teşkilatında münhal bulunan aşağıda sınıfı, unvanı, öğrenim durumu ve adedi belirtilen sözleşmeli pozisyonlara; 2018 yılı KPSS puan sırası esas alınarak yapılacak sözleşmeli kamu personeli alımında başvuru bilgileri KAMU BÜLTENİ sayfasında.

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI NELERDİR?

Diyanet sözleşmeli kamu personeli alımına başvuru yapacak adaylarda aranan başvuru genel koşulları şu şekilde:

  1. ​​​​657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesindeki şartları taşımak,
  2. Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde yer alan ortak nitelik şartını taşımak,
  3. Unvan gruplarına göre 20/10/2020 tarihi itibariyle tabloda belirtilen öğrenim durumlarına sahip olmak,
  4. 2018 yılı KPSS (B) grubundan lisans mezunları için KPSSP124; ön lisans mezunları için KPSSP123; ortaöğretim mezunları için KPSSP122 puan türünden en az 50 puan almış olmak,
  5. Başvuru yapacağı unvanda görev yapmaya mani bir engeli bulunmamak.
  6. Kur'an kursu öğreticiliği için bayan olmak,
  7. Hafız olmak (+Hafız kontenjan gruplarına başvuran adaylar için),
  8. Halen Başkanlığımız teşkilatında kadrolu veya sözleşmeli olarak çalışıyor olmamak,
  • Her aday sadece bir unvan grubu için sınava müracaat edebilecektir.
  • Sözleşmeli bir pozisyonda görev yapmakta iken Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 1 inci maddesinde istisna edilenler hariç olmak üzere, sözleşmenin feshi sebebiyle görevinden ayrılanlardan sözleşmelerinin fesih tarihinden itibaren 1 yıl geçmeyenlerin müracaatları kabul edilmeyecektir. Bu hususun sonradan anlaşılması halinde yerleştirmeleri yapılmış olsa dahi sözleşmeleri iptal edilecektir.

KADRO DAĞILIMI

Diyanetin 81 şehirdeki taşra teşkilatı bünyesinde istihdam etmek üzere yapılacak sözleşmeli kamu personeli alımında kadrolar ve mezuniyet ile KPSS puan şartı dağılımı şu şekilde:

BAŞVURULAR BUGÜNDEN BAŞLIYOR

Diyanet İşleri Başkanlığı sözleşmeli 5 bin kamu personeli alımında başvurular bugünden itibaren alınacak. Bugün başlayan başvurlar 20 Ekim 2020 tarihine kadar internet üzerinden alınacak. 

sinav.diyanet.gov.tr

Yukarıdaki linke tıklayarak Diyanet personel alımı başvuru sayfasına gidebilirsiniz. Başvuru sayfasına gittikten sonra e Devlet kapısı girişi karşınıza çıkacak. Bu linke tıklayarak TC kimlik numaranız ve e  Devlet şifrenizle giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra Diyanet personel alımı sayfaıs karşınıza çıkacak. Burada bilgilerinizi doldurarak ilana başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

  1. ​​Başvuruların kontenjan grubuna ayrılan sayıdan fazla olması halinde, KPSS puanı en yüksek olan adaydan başlamak üzere ilan edilen kontenjan sayısının üç (3) katı aday sözlü sınava çağrılacaktır. Bir grupta KPSS puan sırasına göre son sıradaki aday sayısının birden fazla olması halinde bu adayların tamamı sözlü sınava çağrılacaktır.
  2. Başvurular neticesinde, belirlenen kontenjan adedince başvuru yapılmayan gruplardaki fazla kontenjanlar başvuru yoğunluğuna göre diğer gruplara aktarılabilecektir.
  3. Sınav; Ankara, Antalya, Bursa, Bolu, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Elazığ, İzmir, Kayseri, Konya, Kastamonu, Manisa, Tekirdağ, İstanbul (Avrupa), İstanbul (Anadolu), Trabzon, Samsun, Şanlıurfa, Rize ve Van illerindeki sınav merkezlerinde yapılacaktır.

KAmu ilanlarını takip için TIKLAYIN