DHMİ 60 personel alımı gerçekleştirecek

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü tarafından taşra birimlerinde görevlendirilmek için 60 personel istihdam edilecek. Alımlar 20 asistan, 40 stajyer hava trafik kontrolörü olarak gerçekleşecek.

DHMİ 60 personel alımı gerçekleştirecek

Resmi Gazete'de yayımlanan DHMİ ile ilgili ilanda 20 asistan, 40 stajyer alımı gerçekleşeceği belirtildi. Alınacak olan adayların 18 Eylül 2022 tarihli KPSS'de, KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları şartı aranıyor.Genel Müdürlük tarafından yapılan duyuruda alınacak olan pozisyonların sayısının 10 katı kadar aday, en yüksek puandan başlamak üzere, bilgisayar destekli seçme sınavına veya yazılı sınava çağrılacak.

Başvuru tarihleri 14 Kasım-4 Aralık 

Başvurular, e-Devlet'te 14 Kasım-4 Aralık tarihleri arasında "DHMİ Genel Müdürlüğü-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr" üzerinden gerçekleştirilecek.
Adaylar için uygulanacak sınavın tarihi, yeri ve saati DHMİ'nin resmi internet sitesi "www.dhmi.gov.tr"den tüm adaylara bildirilecek. Sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylar ise gerekli bilgileri yine bu siteden öğrenebilecekler. İstihdam edilecek asistan ve stajyer hava trafik kontrolörlerinin görev yapacakları havalimanlarının listesi ilanda yer aldı.