Adalet Bakanlığı 3 Bin 500 Zabıt-İcra Katibi Alacak-İşte Başvuru Şartları 2019

2019 yılında Adalet Bakanlığı 3 bin 500 zabıt katibi ve icra katibi alımı yapacak. En az lise mezunu adaylar arasından yapılacak alımda başvuru şartları ve diğer detaylar haberimizde.

Adalet Bakanlığı 3 Bin 500 Zabıt-İcra Katibi Alacak-İşte Başvuru Şartları 2019

Adalet Bakanlığı zabıt ve icra katibi alacak.

Adalet Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatına 2019 yılında en az lise mezunu adaylar arasından zabıt ve icra katibi alımı yapacak. 

Söz konusu açıklama geçtiğimiz gün Adalet Bakanı Abdulhamit Gül 'den gelmişti. Bakan Gül yaptığı açıklamada Adalet Bakanlığı ile TE bünyesine 11 binden fazla kamu personeli alımı yapılacağını müjdesini vermişti. Müjdenin gelmesi sonrası katip adayları , kaç sayılık alım yapılacağını , başvuru şartlarının ne olacağını ve ilanın hangi sayfada yayımlanacağını araştırmaya başladı. Biz de Kamubulteni.com olarak Adalet Bakanlığı 2019 yılı zabıt katibi alımı başvuru şartları ile diğer detaylara haberimizde yer verdik.

ZABIT VE İCRA KATİBİ ALINACAK

Adalet Bakanlığı 2 bin 500 civarında zabıt katibi, 1000 civarında da icra katibi alımı yapacak. 

İLAN BAYRAMDAN SONRA GELECEK

Söz konusu alımlar için ilanlar , Ramazan Bayramından sonra gelecek.

BAŞVURU ŞARTLARI NE OLACAK?

Adalet Bakanlığı icra ve zabıt katibi alımında aranacak şartlar şu şekilde olacak:

  • Türk vatandaşı olmak, 
  • İlk defa atanacaklar için lisans, önlisans ve ortaöğretim mezunları için KPSS-2018 yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak,(
  • Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak, 
  • 657 sayılı Kanunun değişik 48/1-A/5 bendinde sayılan suçlardan mahkûm olmamak, 
  • 657 sayılı Kanunun 53 üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak, 
  • Kamu haklarından mahrum olmamak, 
  • KPSS'den en az 70 almış olmak,
  • Arşiv araştırması sonucu olumlu olmak. 
  • Fakülte veya yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet meslek yüksekokulları, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet önlisans programı, adalet meslek lisesi veya diğer lise ya da dengi okulların ticaret veya bilgisayar bölümlerinden mezun olmak. (Bu maddede sayılan öğretim kurumlarından mezun olanlardan daktilo veya bilgisayar sertifikası istenmeyecektir.) 
  • Yukarıda sayılanlar dışında, en az lise veya dengi okul mezunu olup, daktilo ya da bilgisayar dersini başarıyla tamamladığını belgelemek veya en son başvuru tarihi itibarıyla Millî Eğitim Bakanlığınca onaylı veya kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo ya da bilgisayar sertifikasına sahip olmak. (Örgün eğitim yoluyla verilen bilgisayar ya da daktilografi dersini başarıyla tamamladığını resmi olarak belgeleyenlerden daktilo veya bilgisayar sertifikası istenmeyecektir.) 
  • Uygulama sınavından en az bir hafta önce Bakanlık internet sitesinde ilan edilecek yazılı metinler arasından, sınav sırasında her bir grup için komisyon tarafından çekilecek kura sonucu belirlenen ve adaylara yazılı olarak verilen bir metinden daktilo veya bilgisayar ile üç dakikada yanlışsız en az doksan kelime yazmak, (Bu şartın varlığı adalet komisyonlarınca yapılacak uygulama sınavı ile tespit edilecek olup, vuruş hesabı yapılmadan üç dakikada yanlışsız olarak en az doksan kelime yazamayan adaylar sözlü sınava alınmayacaklardır.)
  • Adayların uygulama sınavında yanlışsız olarak en az doksan kelime yazıp yazmadıkları tespit edilirken; verilen metne sadık kalınıp kalınmadığına, yanlış yazılan kelime sayısı ile yazı içerisindeki kelime ve cümle tekrarları nedeniyle metnin anlam bütünlüğünün bozulup bozulmadığına dikkat edilir. Bu işlem yapılırken yanlış yazılan kelime sayısının toplam yazılan kelime sayısına oranının yüzde kırktan fazla olması halinde yazılan metnin anlam bütünlüğü şartını taşımadığı kabul edilir. 

ŞARTLAR ESNETİLECEK Mİ?

Adalet Bakanlığı 'ndan , şartların esnetilmesi konusunda henüz bir açıklama gelmedi. Binlerce aday 70 olan KPSS şartının 60 'a düşürülmesini istiyor. 

İLANI BEKLEYENLER BURADA

Zabıt ve icra katibi alımını bekleyen kadın-erkek adaylarla bilgi alış verişi için  TIKLAYIN

iLAN geldiği anda bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN