Adalet Bakanlığı 12.823 Personel Başvuruları İçin Tarih Belli Oldu İşte Kadrolar

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, daha önce duyurduğu 12.823 personel alımı için tarih açıklandı. Alınacak kadrolara açılan kontenjanlar ve başvuru tarihi haberimizde.

Adalet Bakanlığı 12.823 Personel Başvuruları İçin Tarih Belli Oldu İşte Kadrolar

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın daha önce müjdesini verdiği 12.828 personel alımı için detaylar belli oldu. Bozdağ sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada başvuru detaylarıyla ilişkili paylaşım yaptı.

Başvuru tarihi

12.823 personel alımı için başvurular 1 Mart 2022 tarihi itibariyle başlıyor. Adayların açıklama ile beraber heyecanlı süreci de başlamış oldu.

Alım yapılacak kadrolar

Kadrolara dört başlık altında dağılım yapıldı işte o dağılımlar

Adliyeler İçin

Zabıt Katibi, Mübaşir, İşaret Dili Tercümanı, Koruma ve Güvenlik Görevlisi, Şoför, Aşçı, Hizmetli, Teknisyen ve İcra Katibi olmak üzere 6.959 personel alımı yapılacaktır.

Bakanlık Merkezine

Koruma ve Güvenlik Görevlisi, Kaloriferci, Şoför, Aşçı, Hizmetli, İstatistikçi, Mühendis, Teknisyen ve Tekniker olmak üzere 188 kamu personeli alınacak.

Personel Eğitim Merkezlerine

Koruma ve Güvenlik Görevlisi, Kaloriferci, Şoför, Aşçı, Hizmetli, İstatistikçi, Psikolog, Sosyal Çalışması, Teknisyen ve Tekniker olmak üzere 113 kamu personeli alınacaktır.

Kamu İnfaz Kurumlarına

Kaloriferci, Şoför, Aşçı, Mühendis, Psikolog, Sosyal Çalışmacı, Teknisyen, Tekniker, Öğretmen, Fizyoterapist, Veteriner Hekim, İnfaz ve Koruma Memuru, Büro Personeli (Ceza İnfaz Kurumu Katibi) ve Hemşire olmak üzere 5.563 kamu personeli alımı yapılacaktır.

İşte Kadro Dağılımları

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın Paylaşımı