20 Bin Öğretmen Atamaları Ne Zaman? Ek Atama KPSS'den Önce mi Sonra mı Yapılacak?

20 Bin ek öğretmen atama müjdesi geldi. Peki Milli Eğitim Bakanlığı ek 20 bin atamayı ne zaman yapacak? Alım KPSS 'den önce mi yoksa sonra mı olacak? İşte detaylar.

20 Bin Öğretmen Atamaları Ne Zaman? Ek Atama KPSS'den Önce mi Sonra mı Yapılacak?

20 bin ek atama ne zaman yapılacak?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 20 bin öğretmen atama müjdesi verdi. 2019 yılının son döneminde ekonomide yaşanan güzel gelişmeler nedeniyle ek 20 bin atama daha yapılacağını söyleyen Bakan Selçuk atama takvimi ile ilgili şunları söyledi:

"Bu dönem inşallah 20 bin ek atama daha gelecek, yani 20 bini ilan etmiştik, bir 20 bin daha gelecek. Bunların zaten belli dönemleri var. Süreç başlatılacak ve uygun dönemde, bu yıl içinde tekrar bir 20 bin daha atama olacak. Bugün ilk cemre düştü ve biz de bir müjde vermiş olalım."

"Burada bir şubat dönemi vardır, bir de daha sonraki, okullar açılmadan önce yeni bir sezon vardır. Bunu öğretmen adayları çok iyi bilirler. Bu, çok uzun zamandır beklenen bir şeydi ve bunu buradan açıklamış olduk." 

20 BİN EK ATAMA NE ZAMAN OLACAK?

2020 yılı ilk atamaları için süreç devam ediyor. 5 Şubat günü başlayan sözlü mülakatlar 22 Şubat 2020 günü sona erecek. Sözlü mülakatların sona ermesinin ardından sonuçlar 5 Şubat 2020 tarihinde açıklanacak. 

Sözlü mülakat sonuçlarının ardından tercihler 9-13 Mart tarihlerinde alınacak ve atamalar 18 Mart 2020 'de yapılacak.

Atamaların Mart ayında yapılmasının ardından ek 20 bin atama için süreç başlayacak. 

Bu takvime göre bakacak olursak ek 20 bin atamanın 2020 yılının ikinci yarısında olması bekleniyor.  

Peki sizce atama 2020 KPSS'den önce mi yoksa sonra mı yapılmalı? Aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz.

Öğretmenler bu sayfada: BİLGİ ALIŞ VERİŞİ İÇİN  TIKLA KATIL

BRANŞLARA GÖRE DAĞILIM NASIL OLACAK?

20 binlik kontenjanın branş dağılımı hakkında bir açıklama yapılmadı. Geçtiğimiz dönem yapılan 20 bin atamada dağılım şu şekildeydi:

Son öğretmen alımında branşa göre KPSS taban puanları için TIKLAYIN