YKS Milli Sporcu Yerleştirme Sonuçları Açıklandı 2020

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada 2020 YKS Milli Sporcu Yerleştirme Sonuçlarının açıklandığına yer verildi.

YKS Milli Sporcu Yerleştirme Sonuçları Açıklandı 2020

Son dakika : YKS Milli Sporcu yerleştirme sonuçları açıklandı.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada 2020 yılı YKS Milli Sporcu Yerleştirme sonuçlarının açıklandığına yer verildi. 

ÖSYM 'den yapılan resmi açıklama şu şekilde:

2020-YKS Milli Sporcu Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

02-09 Ekim 2020 tarihleri arasında tercihleri alınan 2020-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Kılavuzunun 7.4 maddesine göre spor dallarında yetenekli ve üstün başarılı adaylar için spor alanlarındaki yükseköğretim programlarına yapılan yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, yerleştirme sonuçlarına 26 Ekim 2020 tarihinde 10.00’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilirler.

Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri ilgili Üniversite tarafından yapılacaktır. Kayıt için adayların, yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu Üniversiteye 27 Ekim - 04 Kasım 2020 tarihleri arasında başvurmaları gerekmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

Sonuçlara sonuc.osym.gov.tr/Sorgu.aspx?SonucID=8059 adresinden erişilebilirsiniz.