Ticaret Bakanlığı İşçi Alımı Nihai Listesi İŞKUR'da Açıklandı: Rekor Başvuru Geldi

Ticaret Bakanlığı en az lise mezunları arasından işçi alımı yapacağını açıklamıştı. İlana başvuru yapanlar için son gün dündü. Başvuru bitmesi sonrası nihai listeler yayımlandı.

Ticaret Bakanlığı İşçi Alımı Nihai Listesi İŞKUR'da Açıklandı: Rekor Başvuru Geldi

Ticaret Bakanlığı işçi alımı nihai listesi yayımlandı: Sırada kura sonucu var.

Türkiye İş Kurumu resmi internet sayfası üzerinden duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda Ticaret Bakanlığı işçi alımı başvurusuna göre nihai listelerin belirlendiği, kura çekimine katılacak adayların belli olduğuna yer verildi.

NİHAİ LİSTE NEDİR?

Nihai liste, o ilana başvuru yapıp kura çekimine katılmaya hak kazanan adayları gösterir listedir. 

KAÇ PERSONEL ALINACAK?

Ticaret Bakanlığı 115 personel alımı ilanı yayımlamıştı. Yayımlanan ilanda güvenlik görevlisi ve temizlik görevlisi alımı yapılacağı görüldü. 70 güvenlik görevlisi ve 45 beden işçisi alımı yapıldığı görüldü.

GÜVENLİK ALIMINA KAÇ KİŞİ BAŞVURDU?

70 güvenlik görevlisi alımına 20 bin 100 kişi başvuru yaptı. Her 1 kadro için ortalama 287 kişi başvuru yaptı. 

45 beden işçisi alımı için 48 bin 830 kişi başvuru yaptı.Her 1 kadro için ortalama 1085 kişi başvuru yaptı.

Kadın erkek diğer adaylarla  bilgi alış verişi yapmak için TIKLAYIN

ALINACAK ADAYLAR NE İŞ YAPACAK?

Koruma ve Güvenlik Görevlisi:

  • İlgili kanun, yönetmelik, yönerge, tebliğ, genelge, genel yazı, hizmet sözleşmesi, iç talimatname, görev emri vb. mevzuatta belirtilen koruma ve güvenlik hizmetleri ile idare tarafından verilen kendi görev alanı ile ilgili diğer hizmetleri yürütecektir.

Beden İşçisi

  • Kaçak/Tasfiyelik/Yolcu Beraberi Eşya/Araç Ambarları ile Geçici Depolama Yeri/Antrepo gibi hizmet yerlerinde ihtiyaç duyulan, eşyanın teslim alınması, çekimi ve taşınması, araçlara yüklenmesi, boşaltılması, tasnif edilmesi, ambar ve saha temizliği gibi ağır işlerde bedenen çalışma gerektiren işler ve ilgili diğer hizmetleri yürütecektir.

NİHAİ LİSTEYE NASIL BAKILIR?

Nihai listede adınızın olup olmadığını öğrenmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz. 

https://esube.iskur.gov.tr/

Linke tıklayın. Daha sonra açılan ekranda İŞ ARAYAN kısmından giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekranda İŞ BAŞVURULARIM yazan yere tıklayın. Daha sonra aşağıdaki ekran karşınıza çıkacak.

KURA ÇEKİMİ OLACAK

Kura çekimi 25 Şubat'ta yapılacak ve kurada adı çıkanlar sözlü mülakata alınacak. Kura çekimi canlı yayını başladığında haberdar olmak için uygulamamızı indirin.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN