MEB Duyurdu: 2020 LGS Sınav Sonuçları Açıklanıyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada Liselere Giriş Sınav sonuçlarının bugün açıklanacağına yer verildi.

MEB Duyurdu: 2020 LGS Sınav Sonuçları Açıklanıyor

2020 LGS sonuçları açıklanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafındna yapılan açıklamada 2020 yılı Liselere Giriş Sınavının sonuçlarının bugün açıklanacağına yer verildi. Geçtiğimiz ay Türkiye genelinde yapılan sınavın sonuçlarını bekleyen yüz binlerce öğrenci , sabahın ilk saatlerinde internet başına geçti ve sonuç açıklama sayfasına kilitlendi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk konu ile ilgili geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada "2020 LGS kapsamındaki merkezî sınavın sonuçlarını 16 Temmuz Perşembe günü açıklıyoruz. Uzmanlarımızca hazırlanan değerlendirme raporunu ve Tercih Kılavuzunu da aynı gün açıklayacağız. Bu süreçte rehberlik hizmetlerimizle yanınızdayız. Emek veren herkese teşekkürlerimle..." ifadelerini kullanmıştı.

İPTAL EDİLEN SORU YOK

Bakan Selçuk açıklamasını devamında, sınavda herhangi bir sorunun iptal edilmediğini söyleyerek, ""Sınav sonrasında hiçbir soru iptali olmadı. Sınav sonuçları uzmanlarımız tarafından hazırlanan değerlendirme raporuyla birlikte 16 Temmuz 2020 tarihinde açıklanacak. Değerlendirme raporunda sınavda öğrencilerin gösterdikleri performans ve testlerin özellikleri detaylı bir şekilde ele alınacak. 16 Temmuz 2020'de merkezî sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından, aynı gün içinde Tercih Kılavuzu da açıklanacak. Sınav sonuçlarını öğrenen öğrenciler, aynı gün yayımlanacak Tercih Kılavuzu'nda yer alan kurallara göre tercih işlemlerine başlayabilecek. Sürece büyük emek veren tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." dedi.

SONUÇLAR AÇIKLANIYOR

MEB tarafından yapılan açıklamada sonuçların bugün gün içinde duyurulacağına yer verildi.

LGS SONUÇLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Sonuçların açıklanacağı saat henüz belli değil. Sonuçlar açıklanınca bildirmle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN