KPSS Ortaöğretim Sınav Cevap Kağıtları ve Aday Cevapları Açıklandı 10 Gün Süresi Var

ÖSYM’den KPSS Ortaöğretim sınav sonuçlarından sonra bir açıklama daha geldi. ÖYSM, yaptığı açıklamada 2022-KPSS Ortaöğretim Sınavı Cevap Kâğıtları ve Aday Cevaplarının erişime açıldığını söyledi. Cevap kağıtları için sadece 10 gün süre verildi.

KPSS Ortaöğretim Sınav Cevap Kağıtları ve Aday Cevapları Açıklandı 10 Gün Süresi Var

ÖSYM tarafından yapılan açıklama şu şekilde; 06 Kasım 2022 tarihinde uygulanan 2022-KPSS Ortaöğretim adaylarının cevap kâğıtları ve cevap kâğıtlarına yapmış oldukları işaretlemelerin optik okuyucular tarafından okunması sonucu elde edilen cevaplarıyla soruların cevapları ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden 24 Kasım 2022 tarihinde saat 10.45'ten itibaren 10 gün süreyle erişime açılmıştır.

Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresine T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yapıp ilgili sınavı ve “Cevap Kâğıdı Görüntüleme” ekranını seçerek sınavda kullandıkları cevap kâğıdı görüntüsünü, işaretlemelerini, işaretlemelerinin optik okuyucularla okunması sonucu elde edilen cevaplarını ve doğru cevapları görebileceklerdir. Ayrıca adaylar, cevaplarının ve cevap anahtarının yayınlandığı form üzerindeki soru numaralarını tıkladıklarında, her soru için açılan yeni pencerede soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabıyla ilgili soruya kendilerinin vermiş olduğu cevabı görebileceklerdir. Sorular, adayın sınavda kullandığı kitapçığın soru ve seçenek diziliminde görüntülenmektedir. İlgili sayfada, adayların testlerdeki toplam doğru, yanlış ve boş cevap sayılarıyla birlikte ham puanları da gösterilmektedir.

ORTAÖĞRETİM KPSS CEVAP KAĞIDINI GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYIN

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /