İBB Zabıta Memuru Alımı Başvuru Sonuçları Açıklanıyor 2021

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı 100 zabıta memuru alımı için sonuç günü geldi. Başvuru yapan adaylar sonuçları bekliyor.

İBB Zabıta Memuru Alımı Başvuru Sonuçları Açıklanıyor 2021

İBB zabıta memuru alımı sonuçları bekleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı 100 zabıta memuru alımı için ilan başvuruları geçtiğimiz haftalarda yapıldı. Başvuruların ardından sınav aşamaları için bekleyiş başladı. İlana başvuru yapan binlerce kişi, sonuçların açıklanacağı tarihi beklemeye başladı. İBB tarafından yayımlanan duyuruya baktığımızda başvuru sonuçlarının 3 Şubat 2021 günü açıklanacağına yer verildi.

KAÇ KATI ADAY ÇAĞRILACAK?

100 zabıta memuru alımına başvuru yapan adaylar KPSS puan sıralamasına tabi tutulacak. Puana tabi tutulacak adaylardan her kadro için 5 katı aday mülakata alınacak 

MÜLAKATLAR

Mülakatlar ise 8-9-19 Şubat tarihlerinde yapılacak. Konu ile ilgili açıklama şu şekilde:

"Zabıta Memuru kadroları için yapılacak yazılı sınav 8/2/2021 tarihinde, uygulamalı sınav ise 9/2/2021-19/2/2021 tarihleri arasında; Yenikapı Etkinlik Alanı Cerrahpaşa Mahallesi Kennedy Caddesi No: 46 Fatih İstanbul adresine bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecektir.

Personel alım işleminin diğer aşamaları yapılacak sınava ve sonuçlarına bağlı olduğundan sınava katılmamaya yönelik olarak hiçbir mazeret kabul edilmeyecektir. Sınava girmeye hak kazandığı halde ilan edilen sınav tarihinde sınava katılmayan adaylar, sınav hakkını kaybetmiş sayılacaktır.

Sınav, adayların bilgi ve yeteneklerini ölçecek şekilde yazılı ve uygulamalı olmak üzere iki bölüm halinde yapılacaktır

Yazılı sınav;

1) Türkiye Cumhuriyeti Anayasası,

2) Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi,

3) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu,

4) Mahalli idarelerle ilgili temel mevzuat

Uygulamalı sınav, kadro unvanına ilişkin mesleki bilgi ve yeteneğin ölçülmesi ile sportif dayanıklılık gibi özelliklerin ölçülmesini kapsayacak şekilde yapılacaktır.

SONUÇLAR

Sonuçlar bugün açıklanacak ve sıralamalar belli olacak. Sonuçlar açıklandığında bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN