TESK Genel Başkanı'ndan Geçmiş Olsun Mesajı!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken ,İran'ın Hoy kenti civarında Türkiye sınırına yakın bölgede meydana gelen depreme ilişkin yazılı açıklama yayımladı.

TESK Genel Başkanı'ndan Geçmiş Olsun Mesajı!

Van'ın Başkale ve Saray ilçe ve köylerini de etkileyen şiddetli depremde hayatını kaybeden vatandaşların yakınlarına başsağlığı dileklerin ileten Palandöken, "Meydana gelen depremde Van ilimizin Başkale ve Saray ilçelerine bağlı köylerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabırlar, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Devletimiz tüm kurum ve imkanları ile sahada milletimizi kurtarma, yaralılarımıza ve geri kalan halkımıza yardım için her türlü imkan seferber edilmiştir." ifadelerini kullandı. Palandöken'in açıklamasında şu ifadeler yer aldı: 

Kısa bir süre önce Elazığ Sivrice'de meydana gelen ve Malatya ilimizi de etkileyen depremin ardından şimdi de İran'ın Hoy şehri civarında sınırımıza yakın bölgede yeni bir depremle aynı acıları yeniden yaşıyoruz. Meydana gelen depremde Van ilimizin Başkale ve Saray ilçelerine bağlı köylerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabırlar, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Devletimiz tüm kurum ve imkanları ile sahada milletimizi kurtarma, yaralılarımıza ve geri kalan halkımıza yardım için her türlü imkan seferber edilmiştir. Bundan sonra en büyük duamız ve isteğimiz depremde can kaybının artmaması ve yaralanan vatandaşlarımızın biran önce sağlıklarına kavuşmasıdır. Ülkemize ve milletimize büyük geçmiş olsun.