Son Depremler Sonrası Deprem Uzmanı, O Bölgeleri Uyardı

Malatya Pütürge'de art arda meydana gelen 6 deprem sonrası deprem uzmanı Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

Son Depremler Sonrası Deprem Uzmanı, O Bölgeleri Uyardı

Pütürge'deki son depremin ardından kritik açıklama.

Malatya Pütürge'de bugün gündüz saatlerinde art arda depremler meydana geldi. Şiddetli şekilde hissedilen 6 depremin ardından Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür bir açıklama yaptı. Görür yaptığı açıklamada bugün meydana gelen depremlerin ardından uyarıda bulund. 

DEPREM RİSKİ ARTABİLİR

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan Görür, şu ifadeleri kullandı:

''Arkadaşlar Malatya, Pütürge-Sahilköy'de 4.7 büyüklüğünde deprem oldu. Bu depremi şöyle yorumluyorum: Deprem DAF'ın Hazar Gölü- Sincik kolunun batısında ve Çelikhan-Erkenek koluna yakın. Bu tür depremler Coulomb stres transferi yoluyla komşu faylarda stres değişimine neden olarak oralarda deprem riskini artırabilirler. Kanaatimce Çelikhan-Erkenek arası daha da riskli hale geldi. Dikkatli olunmalıdır. Neden olarak oralarda deprem riskini artırabilirler. Kanaatimce Çelikhan-Erkenek arası daha da riskli hale geldi. Dikkatli olunmalıdır. Bu tweetin ardından bir de şekil gönderiyorum."