Otomatik Deprem Ne Demek? Revize Deprem Nedir?

İstanbul 'da meydana gelen 4.8 'lik deprem sonrası otomatik depremin ve revizenin ne anlama geldiği araştırılmaya başlandı.

Otomatik Deprem Ne Demek? Revize Deprem Nedir?

Otomatik deprem ne demek? Revize ne demek?

İstanbul 'da 4,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Saatler 16,37 'yi gösterdiğinde Marmara Denizi 'nde meydana gelen 4ç8 büyüklüğünde deprem bölgede hissedildi. Özellikle kıyı kesimlerde hissedilen deprem paniğe neden olurken vatandaşlar , olası artçı sarsıntılar nedeniyle tedirgin.

KANDİLLİ 'DEN AÇIKLAMA

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından yapılan ilk açıklamada depremin büyüklüğünün 4.7 olduğu bildirildi. Revize sonrası depremin büyüklüğü 4,8 olarak güncellendi.

OTOMATİK DEPREM NE DEMEK?

Otomatik yani ilksel deprem olarak bilinen tabirde sismograflar (Depremi ölçen alet) depremin büyüklüğünü ölçer. Ölçüm sonrası ilk veriler otomatik şekilde yayınlanır ve ilksel deprem bu şekilde vatandaşlara duyurulur.

REVİZE NE DEMEK?

Depremden dakikalar sonrası yapılan incelemelerde , depremin gerçek büyüklüğü saptanır. Deprem uzmanları tarafından depremin gerçek büyüklüğünün belirlenmesi sonrası ilk veri revize edilir yani güncellenir ve depremin gerçek büyüklüğü verilir.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA