İzmir Depreminden Acı Haber: Enkaz Altında Vatandaşlar Var

Son dakika haberi: Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı son dakika açıklamasında 5 binanın yıkıldığını, enkaz altında vatandaşların olduğunu söyledi.

İzmir Depreminden Acı Haber: Enkaz Altında Vatandaşlar Var

İzmir depremi açıklaması. Enkaz altında vatandaşlar var

Çevre Bakanı, enkaz altında vatandaşların olduğunu söyledi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan deprem açıklaması geldi. İzmir'de meydana gelen deprem sonrası sosyal medya hesabındna açıklama yapan Erdoğan, şunları söyledi:

"İzmir’de meydana gelen #deprem'den etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Devletimizin tüm imkanlarıyla depremden etkilenen vatandaşlarımızın yanındayız. İlgili tüm kurumlarımızla, bakanlarımızla bölgede gerekli çalışmalara başlamak için harekete geçtik."

Fahrettin Altun yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"İzmir’de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Hasar tespit çalışmaları ve yıkılan binaların enkaz kaldırma işlemleri hızla başlamıştır. Devletimiz tüm kurum ve kuruluşlarıyla aziz milletimizin yanındadır."

MURAT KURUM'DAN AÇIKLAMA

"Deprem çerçevesinde Bornova ve Bayraklı'da 5 bina yıkıldı. Enkaz altında vatandaşlarımız var. Hemen AFAD ve valilik bünyesinde oluşturuldu. Tüm birimler, İZmir il ve ilçelerine yönlendirildi. İnşallah tüm ekiplerimiz seferer olacak."