Deprem Uzmanı Naci Görürden Balıkesir ve Düzce Depremi Sonrası Flaş Açıklama ‘Risk Var’

Balıkesir ve Düzce’de dün yaşanan korkutan depremler sonrası uzmanlardan flaş açıklamalar geldi. Deprem Uzmanı Naci Görür ‘Burada risk var’ dedi.

Deprem Uzmanı Naci Görürden Balıkesir ve Düzce Depremi Sonrası Flaş Açıklama ‘Risk Var’

Balıkesir ve Düzce'de gerçekleşen 4.8 ve 4.3'lük deprem sonrasında gözler uzman isimlere çevrildi. Balıkesir’in Gönen ilçesinde dün saatler 18.44’ü gösterirken 4.8 şiddetinde bir deprem oldu. Deprem İstanbul dahil birçok ilde de hissedildi. AFAD, depremle ilgili herhangi bir olumsuzluk ihbarının olmadığını açıklarken Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür’den kritik açıklamalar geldi.

Görür, Balıkesir’de yaşanan depremle ilgili ‘’ Balıkesir, Tahtalı-Gönen’de 4,8’lik deprem oldu. Deprem Sarıköy Fayı üzerinde. Bu fayın güneyindeki Yenice-Gönen fayında 1953 yılında deprem olmuş ve 260 kişi ölmüştü. Sevgiyle’’ ifadelerini kullandı.

Daha sonra Düzce’de yaşanan deprem ile ilgili bu bölgede risk olduğunu belirten Görür paylaşımında şu ifadelere yer verdi: ‘’ Bugün ikinci bir deprem de Sarıçökek- Kaynaşlı, Düzce’de. 4,3 büyüklükte ve KAF üzerinde. Deprem üreten fay kesimi 1999’da Bolu Dağı Tüneline kadar kırılmıştı. Bu fay kesiminin Bolu ovasını kesip KAF ile birleştiği yer henüz kırılmadı. Burada sanırım risk var. Sevgiyle.’’

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /