Deprem Sonrası 6 Büyüklüğünde Artçı Deprem Uyarısı Geldi

Artçı depremler hakkında son dakika açıklaması geldi. Prof. Dr. Şerif Barış yaptığı açıklamada artçıların 6 büyüklüğüne kadar çıkabileceğini söyledi.

Deprem Sonrası 6 Büyüklüğünde Artçı Deprem Uyarısı Geldi

Artçı depremler hakkında son dakika açıklaması geldi.

Prof: Dr. Şerif Barış'tan artçı depremler hakkında açıklama. TRT Haber'e telefonla bağlanan Barış, artçı depremlerin 6 büyüklüğüne kadar çıkabileceğini söyledi ve şuı ifadeleri kullandı:

"Kuşadası açıklarında olan deprem, muhtemelek şiddeti yüksek olduğu için çok binada hasar yaptı. Bu depremin normalde hasar yapmaması gerektiğini söyledim ama yurt dışı ajanslar depremin büyüklüğünü 7 olarka açıkladı. Olduğundan daha şiddetli bir deprem. Hasar ile şiddetli bir deprem.

Gelin önlem alalım bilgilendirmeler yapalım. Depremler sonrası davranışlar can kaybını önler. Bu deprem Marmara'da başka bir depremi tetiklemez. Bu depremle diğer depremler arasında bağlantı yoktur. Türkiye'nin yüzde 70 'inden fazlası deprem kuşağında."

Seferihisar Belediye Başkanı yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bize gelen son bilgiye göre Seferihisar'daki kale duvarları ve kale içindeki bazı evlerde hasar var. Seferihisar halkı ayakta. Her taraf insan dolu. Kimse ne yapacağını bilmiyor. Biz de seferihisar kaymakamı ile birlikte kriz massı oluşturmaya çalışıyoruz. Ona göre hazırlıkları yapıp geceye devam edeceğiz.

Şiddeti çoktu çok uzun sürdü. İlk benim izlenimlerin dipten yukarı dığru sallamaya başladı. 30 saniye kadar sürdü. Binadan çıkınca bina sağa sola sallanıyordu. Artçılar devam ediyor."