Avrupa’da En Riskli Deprem Haritası Paylaşıldı Listenin Başında Türkiye’nin İki Şehri Var

Deprem gerçeği korkutmaya devam ediyor. İsviçre’de yapılan bir araştırma, Avrupa'nın en çok deprem üretebilecek tehlike altındaki şehirlerini açıkladı. Listenin başında iki Türk şehri var.

Avrupa’da En Riskli Deprem Haritası Paylaşıldı Listenin Başında Türkiye’nin İki Şehri Var

Avrupa Kıtasının tamamını kapsayan deprem korkusu ülkemizde de son yıllarda kendini iyice hissettirmeye başladı. İsviçre’de yapılan bir araştırma neden korkmamız gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

İstanbul ve İzmir Zirvede

Avrupa kıtasının depremden en fazla etkilenecek bölgelerinin haritasının yayımlandığı raporda listenin ilk sıralarında İstanbul ve İzmir bulunuyor. Bu iki şehirle beraber en riskli bölgeler arasında İtalya’da Katanya ve Napoli, Romanya’da Bükreş ile Yunanistan’da Atina yer aldı.

Deprem Risk Modeli Oluşturuldu

Avrupa kıtası için hafifletme önlemlerinin temelini oluşturacak ve toplulukları doğal afetlerin etkilerine karşı daha dayanıklı hale getirecek ilk deprem risk modelini oluşturan bilim insanları, afetlerin en çok tehdit ettiği şehirleri ve bölgeleri ortaya koydu.

İkinci Tehlikeli Bölgeler Balkanlar

Paylaşılan deprem riski haritasında Türkiye, Yunanistan, Arnavutluk, İtalya ve Romanya en riskli yerler olurken bunları Balkan ülkeleri takip ediyor.

En riskli bölgeleri Zagreb (Hırvatistan), Tiran (Arnavutluk), Sofya (Bulgaristan), Lizbon (Portekiz), Brüksel (Belçika) ve Basel (İsviçre) takip etti.

Raporda 20. Yüzyılda Avrupa’da depremden kaynaklı 200 bin can kaybı yaşanırken 250 milyar Euro’luk hasar meydana geldiği açıklandı.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /