Yüksekova'daki Kazanın Nedeni Belli Oldu

Son dakika haberi: Hakkari 'de meydana gelen feci kazada 6 kişi hayatını kaybetti. Bakan Soylu kazanın nedenini açıkladı.

Yüksekova'daki Kazanın Nedeni Belli Oldu

Son dakika: Kazanın nedeni açıklandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı son dakika açıklamasında 6 kişinin hayatını kaybettiği kazanın nedenini açıkladı. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 6 kişinin yaşamını yitirdiği kazaya, aldıkları ilk bilgiye göre aracın frenlerinin boşalmasının neden olduğunu bildirdi.

Kazalarla ilgili açıklamada bulunan Bakan Soylu şunları söyledi:

"Aldığımız tedbirlerle, altını çizerek söylüyorum, Türkiye'nin hastanelerde, sağlık sisteminde ve acil durum yönetiminde ortaya koymuş olduğu anlayışla birlikte trafik kazalarında neredeyse ölümleri Avrupa seviyesine getirme konusunda bir çabayı hep beraber ortaya koyuyoruz. 100 binde 9,5'ten, 100 binde 6'ya getirdik. Size son 7 ayda geçen yıla göre azalan ölüm sayısını söyleyeyim, 342. Yani nüfusumuz artıyor, ehliyet artıyor, araç artıyor, 7 bin 500 olan 2016 yılındaki, 2015 yılındaki ölüm sayımız, 5 bin 473'e düştü. 2019 yılı sonunda 2 bin 57, şimdi bir 342 de 7 ayda var azalma. Bu azalmayı eğer devam ettirirsek biz Avrupa standartlarında ki çok daha alacağımız mesafe var, biz onların da altına geçme konusundaki irademizi tamamlamalıyız."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA