Wikipedia Açılacak mı? AYM'den Wikipedia Kararı (Wikipedia Nedir , Neden Kapatıldı?)

Son dakika haberi: Anayasa Mahkemesi Wikipedia hakkında açıklamada bulundu. Peki wikipedia nedir? Neden kapatıldı?

Wikipedia Açılacak mı? AYM'den Wikipedia Kararı (Wikipedia Nedir , Neden Kapatıldı?)

Son dakika : AYM 'den Wikipedia kararı.

Anayasa Mahkemesi , bugün Wikipedia 'nın engellenmesini görüşmek için toplantı. Yapılan görüşmeler ve değerlendirmeler sonrası Wikipedia hakkında son dakika kararı verildi. 

AYM 'den konu ile ilgili yapılan açıklamada, Wikipedia'nın erişime engellenmesi hak ihlali olduğu bildirildi. 

AYM , erişim engelini hak ihlali olarak değerlendirdi. AYM 'den alınan kararda Wikipedia 'nın erişimine engelin düşünce özgürlüğüne aykırı olduğu bildirildi. 

2.5 yıldır Sulh Ceza Hakimliğinin verdiği kararla Wikipedia kapatılmıştı. Wikipedia  Avukatları , bu durumu AYM 'ye taşıdı. AYM bugün görüştü ve kararı verdi. 

WİKİPEDİA AÇILACAK MI?

AYM tarafından alınan karar Sulh Ceza Hakimliğine gönderildi. Sulh Ceza Hakimliğinin yapacağı değerlendirme sonrası Wikipedia 'nın tekrar erişime açılması bekleniyor. 

Wikipedia sanal kütüphane olarak bilinmektedir. Kelimeler, olaylar, kişiler, biyografiler ve aradığınız hemen hemen her şeyin olduğu sanal kütüphane Wikipedia.

NEDEN KAPATILMIŞTI?

Wikipedia, içeriğinde Türkiye ile ilgili skandal yazılara yer vermiş ve ülkemizin terör gruplarına yardımda bulunduğunu yazmıştı. Yapılan müdahaleler sonrası yazılar kaldırılmayınca Wikipedia 'ya erişim engeli getirilmişti.