Türkiye Adalet Akademisi Eğitim Dönemi Açılış Töreni Düzenlendi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ‘hükümet olarak yargı mensuplarımızın hem ihtiyaçlarını gidermek hem de yargımızı Avrupa'daki standartlara ulaştırmak ve hatta onun da ilerisine taşımak, bizim ana görevimizdir’ Dedi.

Türkiye Adalet Akademisi Eğitim Dönemi Açılış Töreni Düzenlendi

Türkiye Adalet Akademisi’nin Eğitim Dönemi Açılış Töreni Akademi’de Düzenlendi

Törenin açılışında bir konuşma gerçekleştiren adalet bakanı Bekir Bozdağ, savcı ve hakim adaylarının daha mesleğe başlangıç yapmadan çok iyi bir şekilde yetiştirmelerinin, yargı hizmetlerinden memnuniyeti ve yargıya güveni artırma hususunda çok önemli olduğunu söyledi.


Hakim ve savcı adaylığı müessesesini kaldırmak suretiyle hakim ve savcı yardımcılığı müessesesinin getirildiğini, sürenin 2 yıldan 3 yıla çıkarıldığını dile getiren Bozdağ, hakim ile savcıların meslek öncesi çok nitelikli bir eğitim almasını hedeflediklerini belirtti.

Bozdağ;
“Savcı yardımcılığı, bir savcının yanında bir savcı yardımcısı. Hakim yardımcılığı, bir hakim yanında bir hakim yardımcısı olacak. Çok zaruret olması durumunda sayıda çokluk olursa o zaman en çok bu ikiye çıkacak. "

Dedi.

Adliyelere 2 Yılda Bir Zorunlu Teftiş Uygulanacak

Adalet bakanı Bekir Bozdağ yapmış olduğu açıklamada yeni dönem içerisinde teftişte de çok büyük bir değişimi hayata geçirdiklerini ve 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren 2 yılda bir zorunlu teftişi rutin bir hale dönüştüreceklerini söyledi.


Hakimler ve Savcılar Kurulu 1. dairesinin her yılın en geç ocak ayının 2 Haftasına kadar, o yıl denetlenecek adliyeleri ilan edeceğini dile getiren Bekir Bozdağ, o süreç içerisinde adliyelerin denetleneceğini ve bu denetimin yol gösteren ve rehberlik eden bir denetim olacağını kaydetti.