TBMM'de Son Dakika EYT Çıkışı: Emeklilik Hakları Vatandaşlarımıza Verilmeli

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili beklentilerin karşılanması , çözüm bekleyen vatandaşların sesine kulak verilmesi gerektiğini söyledi.

TBMM'de Son Dakika EYT Çıkışı: Emeklilik Hakları Vatandaşlarımıza Verilmeli

Konuyla ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde söz alan Kaya, Emeklilikte yaşa takılan vatandaşların emekli edilmemesi durumunun ülkenin kanayan bir yarası haline geldiğini, her seçim döneminde iktidarların, muhalefetin EYT konusunu gündeme getirdiğini fakat çözümün bir türlü gelmediğini söyledi.

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR SORUNU ACİLEN ÇÖZÜLMELİ

Vatandaşların taleplerinin unutulmasına müsade etmeyeceklerini söyleyen Kaya, "Ülkemizin ve milletimizin önemli ve öncelikli sorunları çözüm beklerken iktidar partisi tarafından Meclis gündemine taşınan konuların vatandaşlarımızın talep ve beklentilerinin çok uzağında kaldığını görüyoruz. Emeklilikte yaşa takılanlar sorunu da vatandaşlarımızın öncelikli olarak çözüm beklediği konuların başında gelmektedir. Milyonlarca vatandaşımızın sigortalılık süresini ve prim gün sayısını doldurmuş olmalarına rağmen emekli edilmemesi ülkemizin kanayan bir yarası hâline gelmiştir. Her seçim döneminde iktidarıyla muhalefetiyle çözüm sözü verilen emeklilikte yaşa takılanlar sorunu artık ve acilen çözülmelidir. Analarının ak sütü gibi hak ettikleri emeklilik hakları vatandaşlarımıza verilmelidir. Bu hakkı vermeyenler kazanılmış bir hakkın gasbedilmesi vebalini omuzlarını taşımaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz bu sorun çözülünceye kadar gündemde tutmaya devam edeceğiz. Milletimizin bu haklı talebini unutturmayacağız, unutturulmasına da izin vermeyeceğiz. Bunu böyle bilin istiyoruz." şeklinde konuştu.

İYİ Parti'den de EYT Açıklaması Gelmişti!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, EYT'lilerle görüşmeler yaptığını, bu konunun kapanmadığını, muhalefet partilerinin bir araya gelmesi halinde AK Parti'ye rağmen emeklilikte yaşa takılanlar sorununun çözülebileceğini söylemişti.