Süleyman Soylu'nun Açıklaması Sonrası AYM Üyesinden Flaş Paylaşım

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 'nun AYM Başkanı hakkında söylediği sözlerin ardından AYM üyesinden dikkat çeken bir paylaşım geldi.

Süleyman Soylu'nun Açıklaması Sonrası AYM Üyesinden Flaş Paylaşım

AYM üyesindne Süleyman Soylu 'nun açıklaması sonrası paylaşım.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu önceki gün bir açıklamada bulundu. Bakan Soylu yaptığı açıklamada, Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan 'a şu şekilde seslendi:

"Madem özgür bir ülkeyiz, ana caddelerde, sokaklarda özgürce yürüyüş hakkının ortadan kaldırılmasını onayladınız. Polis koruması almana gerek yok. Bisikletinle işe git gel bakalım

AYM ÜYESİNİN MESAJI DİKKAT ÇEKTİ

Bu açıklama sonrası bugün Anayasa Mahkemesi Üyesi Prof. Dr. Engin Yıldırım' dan bir sosyal medya paylaşımı geldi. 

ANAYASA 138 'İNCİ MADDESİNİ PAYLAŞTI

Engin Yıldırım, sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklamada bulundu ve  Anayasa'nın 138. Maddesi 'ni paylaşarak şunları söyledi:

"MADDE 138. - Hakimler, görevlerinde bağımsızdırlar; Anayasaya, kanuna ve hukuka uygun olarak vicdani kanaatlerine göre hüküm verirler. Hiçbir organ, makam, merci veya kişi, yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere ve hakimlere emir ve talimat veremez; genelge gönderemez; tavsiye ve telkinde bulunamaz... Yasama ve yürütme organları ile idare, mahkeme kararlarına uymak zorundadır; bu organlar ve idare, mahkeme kararlarını hiçbir suretle değiştiremez ve bunların yerine getirilmesini geciktiremez."

ÜZÜCÜ BİR GÜN OLDU

Anayasa Mahkemesi Üyesi Prof. Dr. Engin Yıldırım, dün de, şu paylaşımda bulunmuştu: "Üzücü bir gün oldu. Öyleyse günün sorusu gelsin. Ne adına?"

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA