Sosyal Konut Projesinin Detayları Belli Oldu

81 ilde yapılacak olan 150 bin sosyal konut projesinin detayları belli oldu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ayrıntıları açıkladı.. İşte detaylar

Sosyal Konut Projesinin Detayları Belli Oldu

Sosyal Konut Projesinin Detayları Belli Oldu 

Milyonlarca vatandaşın merak içinde beklediği ve Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olacak olan sosyal konut projesinde sona gelindi. TOKİ tarafından 81 ile yapılacak olan 150 bin sosyal konut projesinin detaylarını  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum az önce duyurdu. Sosyal konut projesinin tüm detaylarını 13 Eylül tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklayacağının duyurulmasından sonra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, projeyle ilgili önemli bilgiler verdi.

Geliri 16 bin altında olanlar başvuru yapabilecekler

Kurum yapmış olduğu açıklamada megakent İstanbul'da 16 bin lira, diğer illerde ise 14 bin liranın altında geliri olan vatandaşlar sosyal konutlardan ev sahibi olabilmek için TOKİ'ye başvuru yapabilecekler. Proje kapsamında yapılacak evlerin yüzde 20'si 30 yaş altında olan gençlere ayrılacak. Projeye başvuru yapabilmek için evli olmak gerekmeyecek. Ayrıca vatandaşlara 240 aya kadar vade imkanı tanınacak ve isteyen vatandaşlar arsaya başvuru yapıp, kendi evlerini kendileri yapabilecekler.

Taksitler toplam hanenin yüzde 30'unu aşmayacak

Geri ödeme planıyla ilgili olarak ta açıklama yapan Bakan Kurum, sosyal konutların aylık taksitlerini asgari ücretli vatandaşların da ödeyebileceğini, ödemelerin toplam hane gelirinin yüzde 30'unu aşmayacağını sözlerine ekledi.