Son Dakika: Yüz Yüze ve Uzaktan Eğitim, Okullar, Düğünler ve Restoranlar Hakkında Açıklama Geldi

Son dakika haberi: Yüz yüze eğitim, restoranlar, düğünler ve halı saha ile yüzme havuzları hakkında açıklama geldi.

Son Dakika: Yüz Yüze ve Uzaktan Eğitim, Okullar, Düğünler ve Restoranlar Hakkında Açıklama Geldi

Kısıtlamalarda yeni dönem: İşte düğünler, okullar, lokanta, restoranlar, halı saha ve havuzlar hakkında karar.

Koronada risk illeri değişti. Risk illerinin değişmesinin ardından kırmızı kategoride yer alan illerde sokağa çıkma yasağının hafta sonu geçerli olacağına yer verilirken 64 şehrin kategorisi değişti. Kategorilere göre iller şu şekilde:

Mavi il: Şırnak:

Sarı iller: Muş, Bitlis, Van, Hakkari, Siirt, Batman, Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Uşak.

Turuncu iller: Manisa, Denizli, Burdur, Afyonkarahisar, Kars, Ağrı, Tunceli, Bingöl, Kahramanmaraş, Adana, Hatay, Kırşehir.

Bu illerin dışındaki iller ise kırmızı kategorideki iller.

OKULLAR

Tüm Türkiye'de okul öncesi eğitim kurumları ile ilkokullarda ve 8 ile 12'nci sınıflarda eğitim öğretim devam edecek. 

Kırmızı illerde ve turuncı illerde 8. sınıf hariç ortaokullar ve 12. sınıflar hariç diğer lise kademeleri kapalı olacak. 

MEB tarafından yapılan açıklamada, "Yüz yüze ve uzaktan eğitimle ilgili uygulamalar, daha önce açıklamış olduğumuz kriterler doğrultusunda valiliklerimizin koordinasyonundaki il hıfzıssıhha kurullarının kararlarına göre devam edecek." denildi.

RESTORANLAR

Restoran, lokanta, kafeterya, tatlıcı, pastane, kıraathane, çay bahçesi gibi yerler tüm Türkiye'de yüzde 50 kapasite ile 07.00 ile 19.00 arasında çalışacak. 

HALI SAHA HAVUZ

Halı saha, yüzme havuzu gibi tesisler düşük ve orta riskli illerde 09.00 ile 19.00 arasında  açık olacak. Kırmızı ve turuncu illerde ise kapalı olacak.

NİKAH DÜĞÜNLER

Nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler, düşük ve orta riskli illerde en fazla 100, yüksek ile çok yükske yerlerde ise 50 kişiyi geçmeyecek şekilde olacak. Düğün süresi ise 1 saat.