Son Dakika: Türkiye Oruç Reis İçin Navtex İlan Etti (Navteks Nedir?)

Son dakika haberi: Türkiye'den yeni Navtex ilanı geldi. Oruç reis gemisi için Navtex ilan edildi.

Son Dakika: Türkiye Oruç Reis İçin Navtex İlan Etti (Navteks Nedir?)

Son dakika : NAVTEX ilanı geldi.

Son dakika haberi geldi. Yapılan açıklamada Oruç Reis gemisinin çalışma süresinin 1 Eylül 'e kadar uzatıldığına yer verildi. 

NAVTEX NEDİR?

NAVTEX, uluslararası orta frekansta gemilere olası tehlike, emniyet ve hava raporları ve uyarılarını otomatik olarak yazılı bir şekilde veren haberleşme sistemi. Cihaz, kıyıdan 740 km uzaklıkta tek yönlü yayın yapan kıyı istasyonundan otomatik olarak veri alır.

Özetle Navtex ilan edilen gemiler radarda görünmez. 

BAKAN AKAR'DAN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, en son ilan edilen Navtex'e ilişkin ''İskenderun bölgesinde Deniz Kuvvetlerimizin atış eğitimi ile alakalı güvenlik bakımından yayımlanmış bir Navtex'tir'' dedi. Akar Yunanistan ile Akdeniz'de yaşanan gerilimle ilgili de ''Kimsenin toprağında denizinde gözümüz yok. Sismik araştırma yapıyoruz, buna karşılık tatbikat nedir? Tatbikatlarla, benzer girişimlerle Türkiye'nin, TSK'nın faaliyetlerini engellemek, değiştirmek gibi şeyleri düşünmek boş bir hayaldir'' ifadelerini kullandı. Akar, Fransız gemisine taciz iddiası konusunda ise ''İddiaların doğru olmadığı ortaya çıktı. Ey Fransa! Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden özür dilemeniz lazım'' diye konuştu.