Son Dakika: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 20 Mayıs Koronavirüs Güncel Tablosunu Yayımladı

Son Dakika... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'deki son duruma ilişkin sosyal medya hesabından verileri paylaşarak değerlendirmelerde bulundu. Sağlık Bakanı, az önce 20 Mayıs koronavirüs tablosunu duyurdu. Türkiye koronavirüs tablosu yayımlandı. Bakan Koca, 20 Mayıs koronavirüs güncel tablosuna dair, "VAKA SAYIMIZ, 1.000’İN ALTINA DÜŞTÜ. Kaybettiğimiz hasta sayısı bugün de azaldı. Virüsle artık şartları değiştirerek, daha özgür mücadele edeceğiz. Yeni hayat tarzımız: Kontrollü Sosyal Hayat, h

Son Dakika: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 20 Mayıs Koronavirüs Güncel Tablosunu Yayımladı

KORONAVİRÜS GÜNCEL TABLO

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 20 Mayıs 2020 tarihli koronavirüs tablosu paylaşımı ve değerlendirmeleri şu şekilde: 

19 MAYIS'TA KORONAVİRÜS TABLOSU NASILDI?

Sağlık Bakanı Koca, 19 Mayıs koronavirüs tablosunu paylaştıktan sonra yeni vaka sayısındaki azalma ve yoğun bakıma ihtiyaç duyan hasta sayısındaki düşüşe dikkat çekerek, "Yeni vaka sayısında beklenen düzeyde bir azalma var. Yoğun bakıma ihtiyaç duyan hastalarımızın sayısı düşüyor. İyileşen hasta sayımız öngörülen seviyede. Hayat tarzımız Kontrollü Sosyal Hayat, hep birlikte tedbir. Koşulu: Maske + 1,5 metre Sosyal Mesafe." demişti.

KELEBEK ETKİSİ

Bakan Koca, gerek bugün düzenlediği basın toplantısında, gerekse sosyal medyada yaptığı açıklamalarda tedbirlere uymaya devam çağrısında bulunarak, küçük bir etkenin , kestirilemez büyük sonuçları beraberinde getirebileceğini vurguluyor. Koca, dün gece saatlerinde yaptığı değerlendirmede, "Küçük bir etkenin, kestirilemez büyüklükte sonuçlar doğurmasına Kelebek Etkisi denir. Vuhan’da ortaya çıkan Koronavirüs’ün tüm dünyada hayatı alt üst etmesi gibi. Şimdi de küçük bir ihmal, bir uçtan bir uca tüm Türkiye’yi etkileyebilir. Risk devam ediyor. Tedbirlere uyalım." demişti.

SAĞLIK BAKANI KOCA'DAN YENİ AÇIKLAMALAR BUGÜN GELDİ!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen Bilim Kurulu toplantısının ardından, 65 yaş üstü için seyahat izni, sınavlarda maske kullanımı, önümüzdeki dönemde seyahatlerde kullanılacak HES kodu ve Sağlık Bakanlığı personel alımlarına dair açıklamalarda bulunmuş, Ramazan bayramı ve sonrasına yönelik de çarpıcı açıklamalar yapmıştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarının tamamına göz atmak için TIKLA.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA