Son Dakika! İçişleri Bakanı Soylu: Emniyet Genelgesi Anayasaya Aykırı Değil

Son Dakika! İçişleri Bakanı Soylu: Emniyet Genelgesi Anayasaya Aykırı Değil

Son Dakika! İçişleri Bakanı Soylu: Emniyet Genelgesi Anayasaya Aykırı Değil

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu , CNN Türk canlı yayınında önemli değerlendirmelerde bulundu. İçişleri Bakanı Soylu, CNN Türk ekranlarındaki canlı yayına telefonla bağlanarak son günlerde tartışma konusu haline gelen Emniyet Genel Müdürlüğü genelgesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Soylu, Emniyet güçlerinin denetimlerinde kayıt (video ve ses kayıtları) yasağı genelgesinin anayasaya aykırı olmadığını belirtirken,  "Anayasa'nın 27. maddesi çok açık ve nettir. Türkiye'de son yıllarda başka bir gelişme daha var. Her çıkardığımız kanunu, yaptığımız bütün işlemleri Türkiye'de son yıllarda kabul edilen bir unsur üzerinden yapıyoruz. Kişisel verileri koruma kurulu var. Bunun Anayasa'ya aykırı olduğunu iddia eden hukukçular, çıksınlar konuşsunlar. Kesinlikle öyle bir şey söz konusu. Emniyet genelgesi Anayasa'ya aykırı değil" diye konuştu. 

İçişleri Bakanı, ayrıca koronavirüs salgını sürecinde vatandaşların güvenliği ve sağlığı için tüm birimlerin canla başla mücadele ettiğine vurgu yaptı.

Ramazan Bayramının ardından vaka sayılarında yaşanacak düşüşle birlikte daha rahat daha sağlıklı günlere girileceğini umut ettiğini belirten Süleyman Soylu, " 17 günün sonunda biraz daha rahatlayacağımız, tedbirlerimizi alıp daha rahat günleri kucaklayacağımızı düşünüyorum." diye konuştu.