Son Dakika! Binali Yıldırım Açıklama Yaptı: Fark 25 Bin Ama...

Son dakika haberi: Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Binali Yıldırım açıklama yaptı. İşte o açıklama.

Son Dakika! Binali Yıldırım Açıklama Yaptı: Fark 25 Bin Ama...

Son dakika haberi: Binali Yıldırım'dan açıklama geldi.

TBMM Başkanlığı görevinden istifa eden ve Cumhur ittifakının İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olan Binali Yıldırım, açıklamalarda bulunmak üzere AK Parti 'nin İstanbul İl Başkanlığı ' na geçiyor.

Binali Yıldırım açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul için sayım devam ediyor. 14 sandık daha sayılacak. Geldiğimiz noktada yaklaşık olarak 25 bin civarında rakip aday Ekrem İmamoğlu bizden daha fazla oy almış gözüküyor.

Biz tebrik etmesini biliriz. Ancak sürecin devam ettiğini söylemekte fayda var.

Sayın İmamoğlu 2014'ü örnek veriyor. Bir şeyi eksik görüyor. 2014 seçiminde iptal oylar 440 bin. Aradaki fark 660 bin idi. Yani iptal oyların tamamını kazanan adaya yazsanız bile yetmiyordu. İptal edilen oylar, aradaki farkın 10,5 katı sonucu değiştirebilir."

Biz AK Parti olarak 14 seçim yaptık. Bu 15 'inci seçimdi. Her seçimde temsilcilerimiz sandık tutanaklarını alır ve teşkilata gönderilir. Biz YSK 'dan önce resmi olmayan sonuçları belirleriz. Dün 11.25 itibariyle gelen sonuçlar sonrası çıktık ve açıklamamızı yaptık.

O saatten bu yana yaşanan gelişmeler yeni gelşimelerdir. İstanbul halkına ben teşekkür ediyorum. Kazanan kim olursa olsun. İstanbul bizi can kulağıyla dinledi.

Teşkilatımız Cumhur ittifakı olarak partilerin il başkanlıkları, kadın kolları, gençlik kolları, ülkü oakları , mahalle temsilcilerimize varıncaya kadar canla başla çalıştık ve busüreci tamamladık. 

Milletvekillerimi ve genel merkezimiz de yoğun şekilde çalıştık. Tüm yol arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

Sonuçlar İstanbul halkının taktiridir. Onların tkatiri başımız gözümüz üstünedir. 

İki adayın aldığı oyun bir birine bu kadar yakın olması, beklenen bir şey değil.

En son YSK mazbatayı kime verirse Başkan o olacak. "

Seçim artık YSK uktesine geçmiştir. Bundan sonraki süreç YSK 'dadır. İstanbul söyleyeceğini söylemiştir. Oy veren vermeyen tüm İstanbullu hemşehrilerime teşekkür ediyoruz.