Pucca'ya Hapis Cezasında Son Dakika Gelişmesi: Savcılık Harekete Geçti

Sosyal medya ünlüsü Pucca hakkında, uyuşturucuya özendirme suçlaması ile hapis cezası verilmişti. Savcılık , Pucca olarak bilinen Pınar Karagöz 'ün beraatini talep etti.

Pucca'ya Hapis Cezasında Son Dakika Gelişmesi: Savcılık Harekete Geçti

Pucca 'nın yargılandığı davada son dakika gelişmesi.

Sosyal medya fenomeni Pucca, paylaştığı bir Tweet nedeniyle hapis cezası alan Pucca, bu haberi ağlayarak vermişti. 

Pucca hapis cezası haberini "Günaydın arkadaşlar , az önce 7 sene hapis cezası aldığımı öğrendim. 7 sene 7, escobar ile ilgili attığım tweet yüzünden. Escobar bu kadar ceza almadı, 7 sene hapis ne demek, bir tweet yüzünden, ne demek ya, ben ne yapacağım? ben size ne yaptım"  ifadeleri ile vermiş ve gözyaşlarını tutamamıştı. 

SAVCILIK BERAAT İSTEDİ

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, İstinaf Mahkemesi 'ne başvurarak, Pucca adı ile tanınan sosyal medya fenomeni Pınar Karagöz'ün, "Uyuşturucu madde kullanımını özendirme" suçundan aldığı 5 yıl 10 aylık hapis cezasının kaldırılarak beraatine karar verilmesini istedi.

Pınar Karagöz 'ün ilk davası sonrası Avukatı şu ifadeleri kullanmıştı "Suçun oluşması için özendirme kastı gerekir. Hatta müvekkilimin tweetlerinde uyuşturucuya karşı olduğu da görülmektedir. İfade özgürlüğü kapsamında müvekkilimin kişisel hakları zedelenmektedir. Beraatini talep ederiz" ifadelerini kullandı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede  , 'uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını özendirme' suçuyla ilgili yapılan çalışmalar neticesinde, Pucca Fan Clup isimli facebook hesabı kullanıcısı sanık Pınar Karagöz ile Buryy Soprano takma adını kullanan youtube kullanıcısı hakkında uyuşturucu kullanımını özendirici paylaşımlarda bulundukları tespit edildiği belirtilmiş, sanıklar hakkında "uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını özendirme"