PTT 55 Bin Kamu Personel Alımı İçin Beklenen İlk İlan Tarihi

PTT KPSS şartı olmadan 5 yılda 55 bin personel alımı yapacak. Peki 55 bin personel alımı için ilk ilan ne zaman yayımlanacak? Detaylar ve değerlendirme haberimizin devamında.

PTT 55 Bin Kamu Personel Alımı İçin Beklenen İlk İlan Tarihi

PTT 55 bin personel alımı için ilk ilan tarihi.

PTT farklı kadrolarda istihdam etmek üzere 5 yıl içinde 55 bin personel alımı yapacak. 55 bin personel alımında ilk ilan 2019 yılında yayımlanacak. 

ALIM YAPILACAK KADROLAR

PTT yeni personel alımında aşağıda yazan kadrolara memur alımı yapılacak.

"Avukat , Mimar , Mühendis , PTT Uzman Yardımcısı, PTT Uzman Yardımcısı (Hukuk), PTT Uzman Yardımcısı (Mütercim-Tercümanlık), PTT Uzman Yardımcısı (Endüstri Mühendisi), Tekniker , Gişe ve Büro Görevlisi(Sigortacılık, Gişe ve Büro Görevlisi (Bankacılık) , Gişe ve Büro Görevlisi (Pazarlama), Gişe ve Büro Görevlisi (Lojistik), Gişe ve Büro Görevlisi (Firma elemanı), Postacı "

KPSS ŞARTI KALDIRILDI

PTT personel alımında KPSS şartı kaldırıldı. 2018 'in ilk aylarında yayımlanan yönetmelik değişikliği ile artık PTT, personel alımlarında KPSS şartı aramayacak. Bunun yerine PTT, her kadro için yazılı bir sınav yapacak ve bu sınavı geçen adaylar arasından personel alımı yapılacak.

55 BİNLİK ALIMDA İLK İLAN TARİHİ NE ZAMAN?

PTT önümüzdeki 5 yıllık süreç içinde 55 bin personel alımı yapacak. Personel eksiği olduğu için aylardır kapalı olan PTT şubeleri bile olduğu gündemde. Bu nedenle yeni personel alımları için PTT 'nin elini çabuk tutması gerekmektedir. Bu yıl yapılan 5 bin KPSS 'siz personel alımı için ilan Mayıs ayında yayımlandı. Mayıs ayında yayımlanan ilana yüz binden fazla kişi başvuru yaptı. 

Başvuru yapan adaylar Gazi Üniversitesi 'nin düzenlediği yazılı sınava alındı. Yazılı sınavı geçen adaylar için süreçte sona gelindi. Bu ay tamamlanması beklenen sürecin ardından PTT, yeni personel alımı için hazırlıklara başlayacak. 

Bu nedenle 55 binlik alımda ilk ilanın 2019 yılı Nisan-Mayıs ayında yayımlanması bekleniyor. İlk ilan ile en az 7 bin 500 alım daha yapılması bekleniyor.

İLAN YAYIMLANDIĞI ANDA BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

BAŞVURUSU DEVAM EDEN MEMUR-PERSONEL  ALIMLARI İÇİN TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara --ÖZEL HABER